vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Srednja šola/gimnazija

Datum zapisa: 08.12.2018

Hello!! Tole dons je moj prvi blog v lajfu. Občutki so za enkrat zelo dobri. Danes bom pisala o sredni šoli.

Sredna šola je problem, ki muči vse devetošolce. In jaz nisem izjema. Danes bom pisala nasvete, kako lažje priti do željene SŠ/gimnazije.

1. Pridno se začni učiti že v sedmem razredu (ne bom ti težila z učenjem tako kot ostali). Vem jaz bi tudi začela zavijati z očmi, če bi mi povsod težili z učenjem. A vsi na žalost vemo, da so je večini šol toliko vpisa, da so potrebne točke. Točke pa hočeš ali nočeš se seštevajo od 7. razreda dalje.

2. Že v 8 razredu si začni razmišljati, kaj te zelo veseli. Najbolje je, da najdeš čim več stvari, ki te veselijo. Ko najdeš stvari, ki te veselijo, pa jih razvrti po tem, koliko ti pomenijo. Pri tistih, ki ti pomenijo največ pa zapiši tudi šolo, ki ti to nudi.

3. Morda se ti bo zdelo prezgodaj, ampak ni. Že v 8 razredu pojdi na informativce. Pojdi na tiste šole, ki ti ležijo najbolj (pri tem si pomagaj z 2. točko bloga). Če potem ugotoviš, da ti te šole ne ustrezajo, imaš potem še vseeno več kot dovolj časa, da najdeš drugo šolo. Če pa ti šola vstreza, pa boš imela prevalo točk, je to dober razlog za motivacijo za učenje.

4. Imej plan B, ki naj bo po zahtevnosti manj zahteven od pana A. Lohko se zgodi, da boš imela kakšno točko premalo in ne boš mogla iti na željeno šolo. Zato si že prej najdi šolo, ki te veseli in za katero rabiš manj točk.


Upam, da sem ti malo olajšala odločitev pri izbiri.

Spodaj sem prilepila link, na katerem so napisane vse srednje šole in gimbazije ter predvidenim številom nest ter prijav. Zapisi so za leto 2017/18


https://paka3.mss.edus.si/Vpis/javno/izpisjavno.as...

Novejši zapis:

My first movie