janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

Kate Middleton – LEVO TEME Svet24.si

Svetovne estradnice, ki so ponosne na svojo ...

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

Spalnica Petisvet

10 največjih feng šuj napak v vašem domu

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

Srečno novo leto 2018

Srečno novo leto 2018

Datum zapisa: 31.12.2017

Tokrat bo uvod malo krajši, da se z njim ne bom preveč zamudila. Pa saj sami veste, da je danes silvestrovo, končuje se leto 2017 in z veliko pozitivne energije in ambicioznosti bomo vstopili v leto 2018. Pripravila sem vam nekaj nasvetov, idej in ciljev za leto 2018.

1. Bodi pozitivna. Vsi imamo radi ljudi, ki v vsaki slabi stvari vidijo nekaj dobrega. Ko imaš problem, ga ne skrivaj in ga raje začni reševati. Ko ti gre neka oseba na živce, poskusi na njej najti nekaj dobrega. Bodi hvaležna in vsak dan zvečer naštej stvari, za katere si hvaležna.

2. Spoštuj družino prijatelje. Družina ti vedno stoji ob strani in vanjo se zatečeš, ko imaš problem. Kaj pa ti? Tudi meni gre moja družina zelo na živce, kar ni nič nenavadnega. Toda šele, ko se imam lepo v družini, takrat ugotovim, kako je pravzaprav pomembna. Prijatelji so sicer zelo pomembni, vendar ne tako kot družina. Prijatelje imaš zato, da se imaš z njimi lepo, da si delite žalostne in vesele trenutke. Če se torej v družbi prijateljev ne počutiš dobro, je najbolje, da se prijatelju/ici prijazno zahvališ za prijateljstvo, in mu/ji poveš, da potrebuješ trdno prijateljstvo, kakršnega tudi ponujaš.

3. Izkoristi svoj prosti čas za koristne stvari. Najdi si nove hobije, vpiši se v kakšne obšolske dejavnosti, odkrij svoje talente. Jaz sem se pred kratkim začela ukvarjati z origamijem, v novem letu pa se bom vpisala na hip-hop. Če nimaš idej ti priporočam origami, pisanje dnevnika, fotografiranje, izdelovanje, šivanje, slikanje in raziskovanje.

4. Potrudi si v šoli in si postavi zmerno visoke cilje. Od jutri naprej delaj domače naloge, imej urejene zvezke in se uči sproti. Vsak dan ponovi snov, ki ste jo jemali v šoli. Tako bo pred testom veliko manj dela. Ne sekiraj se zaradi slabe ocene, imela boš še veliko priložnosti. A ti povem eno skrivnost, slaba ocena ponavadi sploh ne vpliva na to, kako inteligentna si. Ocena je ena navadna številka, ki ti jo je dal en navaden človek. Jaz se zelo sekiram, če dobim slabo oceno, in po pravici povedano, mi to ni všeč.

5. Bodi samostojna oseba. Verjetno zveni smešno, vendar jaz nisem samostojna. Ves čas imam svoj namišljen svet, ki je popoln in ne morem brez njega. V novem letu se bom potrudila, da ga zapustim in se postavim na realna tla. Verjetno tudi nisem edina, ki ima take težave, zato iz svojih izkušenj lahko povem, da se takšnih stvari ne moreš hitro znebiti. Potrebuješ veliko časa in truda.

6. Bodi zdrava in zadovoljna. Higiena mi je v tem letu malo pogledala skozi prste, potrudila se bom, da v novem letu ne bom več izpuščala umivanja rok in podobno. Tudi pri prehrani ne morete od mene pričakovati nekaj velikega. Nisem debela, niti presuha, imam ravno pravšnjo telesno težo in potrudila se jo bom vzdrževati. Ne obremenjuj se s telesno težo, saj se vse da odpraviti z gibanjem in zdravo hrano. Kot sem že povedala, se bom začela ukvarjati s športom - hip-hopom. Lani sem večkrat na teden tekla in s tem pridobila kondicijo. Zelo pomembno je, da si s svojim telesom zadovoljna in se sprejemaš. Res je, nisi popolna, ampak gotovo imaš neko lepo stvar na svoji telesni zunanjosti. Kar pomisli...

7. Zadaj si cilje! Naj ne bodo previsoki ali prenizki. Brez ciljev ne gre in tudi nikoli ne bo šlo. Brez ciljev ne vidimo smislov življenja. Tukaj ne bom kar nekaj filozofirala, ker so vse, kar sem prej zapisala, cilji.

Upam da sem vsaj malo pomagala. Moji cilji v letu 2018 pa so: - Pozitivnost, samozavestnost in samostojnost, postavila se bom na realna tla in zapustila namišljene svetove, - absolutno večje spoštovanje družine, zadržala se bom, ko bom hotela družino užaliti, - večja higiena in več športa — hip-hop, - manj časa bom preživela na telefonu, več časa s prijatelji in družino.

Vsem vam želim srečno, zdravo in uspešno novo leto 2018.