002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

Adele Svet24.si

Konec ljubezni: Adele se je ločila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

Prijateljice, fantje in šola ...

Prijateljice, fantje in šola ...

Datum zapisa: 10.09.2018

Živijo!

Danes je ta blog na pobudo uporabnice QUEEN-OF-DRAMA. Že po naslovu sodeč bom pisala o prijateljicah, fantih in šoli, tukaj bom poudarila učitelje/profesorje. To bo nekakšno nadaljevanje prejšnjega bloga, kjer sem pisala o učenju in šolskih potrebščinah.

V razredu si ponavadi poiščemo sebi kompatibilno osebo, ki je za punce velikokrat punca, za fante pa fant. In ti postanejo naši prijatelji, mogoče tudi najboljši prijatelji. V hudih trenutkih nam stojijo ob strani, nas ščitijo pred hudobnostjo in se z nami smejijo. In res je lepo če imaš nekoga na katerega se lahko zaneseš in mu/ji poveš kaj ti leži na duši. Prijatelji pa se ti lahko postavijo tudi po robu. Nasprotovanje mnenj je pogosto in to lahko privede tudi do resnih kregarij, a prijatelji najdejo pot. Če te najboljša prijateljica zapostavlja, se te sramuje, te ponižuje ali preprosto čutiš, da to prijateljstvo ni več to kar je bilo, se preprosto loči od te osebe. Zadihaj in se posveti tudi sebi. So pa tukaj tudi tisti, ki te osebe ne najdejo (tudi jaz je nisem do srednje šole), in se počutijo izločene. Moje mnenje je, da so te osebe same toliko močne, da lahko prenesejo pritisk, ki preži na njih. Nekateri se celo sami bolje znajdejo v šoli in nasploh v življenju.

Ah, fantje. Z njimi je težko, a brez njih ne zmoremo. Vsaka punca želi pozornost vsaj enega fanta v razredu (v šoli). Ampak včasih to le ni možno. Fantje so v osnovni šoli sramežljivi, več si upajo v srednji šoli. V osnovni šoli komaj začnejo spoznavati nasprotni spol in nimajo izkušenj s tem. Zato so pri tem še novi in ne vedo kaj točno hočejo. Zato si ne belite glave, ko bodo nejasni ali se bodo z vami pogovarjali samo na temo šole. Poskusite jih napotiti na drugo pot. Torej v primeru uporabnice queen-of-drama: če se fantje s teboj pogovarjajo le o šoli, in prepisujejo naloge od tebe ali sposojajo zvezke, preprosto napelji temo o šoli na xy temo, ali jim enkrat za spremembo ne posodi zvezka ali domače naloge. Na tak način ga znaš zmesti in mogoče v prihodnje vajine teme več ne bodo samo o šoli.

  • PS: Kmalu bo sledil blog o mojem ljubezenskem življenju, ki vas morda zna presenetiti. (nekje konec oktobra)
  • 2ef193a400de281fdc2fdc28d8dfb6d9.jpg

UČITELJI/PROFESORJI kaj bomo z vami? Vse tukaj vemo, da vsi učitelji niso enaki. Da nekateri v dijake vložijo več energije kot drugi, da imajo različne tehnike učenja, da so različno razpoloženi za nas. In s tem ni nič narobe. Vsak je drugačen in dobro je, da niso vsi profesorji enaki. In zato imamo nekatere raje kot druge in si predstavljamo, da nas imajo nekateri "na piki". Naj vam povem kruto resnico: Učenci/dijaki smo si včasih sami krivi za to, včasih pa si samo mislimo, da je tako. Tukaj bi tudi rada nekaj razčistila, in sicer za tiste, ki imate podobna vprašanje kot uporabnica queen-of-drama povezano s to trditvijo: "Učitelji mi vedno dajo več naloge kot ostalim, vedno sem jst prva ki me učitelj vpraša pa nevem zakaj. Vedno mene zadouži za plakate in ostale stvari ki jih potrebujemo pri pouku.". Učitelji, dajo ponavadi več naloge tistim sposobnejšim, za katere mislijo, da so sposobni več kot ostali in jih s tem zaposlijo še tisti čas, ko ostali še rešujejo svoje naloge. Če te učitelj vpraša prvo po seštevku številk, metu kocke ali po datumi, še ne pomeni, da te ima na piki ali karkoli takšnega. Če pa te vpraša tako, da se sam odloči koga bo poklical pa si verjetno med boljšimi učenci, ker v večini primerov najprej vpraša boljše, kot tiste, ki komaj lezejo čez letnik (vsaj tako je bilo skozi mojo celotno osnovno šolo in srednjo šolo).

PS. Vsako dodatno delo vam koristi in ne samo iz razloga, ker to morate narediti in pridobiti neka znanja za šolo. Ampak tudi za življenje, nauči te planirati več stvari hkrati, ohranjati stik s časom in tudi pridobiti neka znanja, ki vam bodo koristila pozneje.

~ Monika

Starejši zapis:

Comeback