zvezdana-mlakar-5 Odkrito.si

V popolni tajnosti: Zvezdana Mlakar presenetila s ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

jagode Petisvet.si

Se vam v sanje kdaj prikrade sadje? Hmmm, zanimivo...

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

FOTO3 Iris Mulej in Admir Becic Njena.si

Iris Mulej postala mamica najtežjega dojenčka

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

Poroka

Poroka

Datum zapisa: 12.06.2018

Poroka je svečan obred, kjer moški in ženska postaneta mož in žena, ko si dahneta usodni DA. Pravno zadošča civilna poroka, lahko je tudi cerkvena. Vsak zakonec ima pri poroki tudi svojo pričo. Vodita jo državni pooblaščenec in matičar ali župan, cerkveno tudi duhovnik. Nevesta meče šopek rož in tista družica, ki ga ujame, se bi naj poročila naslednja. Po poroki sledi še praznovanje, tako imenovano svatba. Na večini porok mečejo v novoporočenca riž, saj bi naj pomenil srečo in plodnost.

Sem se tudi jaz udeležila kakšne poroke?

Ja, udeležila sem se je prejšnji teden. Bilo je zelo lepo, vendar ni bila tista običajna svečana poroka, kot smo je navajeni iz filmov. Bila je posebna, nekako kmečka poroka, tako imenovana ''POROKA POD KOZOLCEM''. Poročal se je očetov sodelavec. Najprej sta si sodelavec in njegova zaročenka izrekla zaobljube, nato sta si izmenjala prstane. Potem smo imeli pogostitev -malce smo nazdravljali s šampanjcem. Nato je sledilo kosilo. Zanimivo mi je bilo, da smo jedli, kar jedi z žara. Saj veste,čevapčiče,pečen krompir,razne vrste mesa, itd. Malo smo poklepetali in že je sledil ples. Seveda je bila na sporedu tudi torta, a bila je napovedana za pozno zvečer. Ves dan sem jo nestrpno pričakovala, a me je doletela ''smola''. Zvečer sem bila že zelo utrujena. Z očetom sva se ravnokar odpravljala domov, ko so po mikrofonu napovedovali torto.A se mini dalo nazaj, tako, da sem na žalost ostala brez mojega kosa torte.

36c83d9a94f9a1a84a82d9fe52d24a0b.jpg

Kdaj menim, da je najboljše načrtovati poroko?

Ponavadi moški zaprosi žensko za roko, na kakšni romantični večerji, kakšnem potovanju, vsak ima pačsvoj okus glede zaroke. Pomembno je, da sta oba na poroko pripravljena. Tako, zdaj lahkodoločita datum poroke. Najboljše je, da goste povabimo vsaj pol leta prej, saj je potrebno še ogromno dela -rezervacija, sedežni red gostov, načrtovanje, program.

Kako olepšati vabila?

Poročno vabilo na katerem obvestimo goste, kje, kdaj in čigava bo poroka, lahko olepšamo na različne načine. Nekateri jih raje izdelajo ročno, nekateri s pomočjo lepe podlage in računalnika. Če se vam ljubi, lahko s kakšnim zlatim pisalom vabila napišete kar sami. Lepo je, če vabilo okrasimo s kakšnimi pentljami ali biseri. Pomembno je le to, da se prepustimo naši domišljiji.

f04cc1a4a6d933314da90bdeb43bf99c.jpg

Kakšne obleke so mi všeč?

Svilene obleke iz svile s čipkami, okrašene z biseri ali bleščicami.

f4e21e9dd9fc2fb00432226891f0db59.jpg

Se bi tudi jaz poročila?

Trenutno še ne razmišljam o tem, saj sem raje samska in imam za fante zelo visoke kriterije. Trenutno imam namen dokončati šolo,se izobraziti in pridobiti primerno zaposlitev. Seveda tudi prepotovati čimveč sveta. Ko (če) pride pravi, pa bom čezčas verjetno razmišljala drugače.Bomo videli, saj je še časa na pretek.

Moja popolna zaroka, bi bila…

Za mene bi bila nekje na kakšnem potovanju, romantičnem sprehodu ali večerji. Pač, ko bi najmanj pričakovala.Sem včasih bolj romantična,haha.Pomembno je le, da se fant res potrudi. Ampak čez čas, kobodoboljzreli.

To bi bilo to.Drage bralke in bralci, tudi vi ne prehitevajte z otroci in poroko.Zastavite si cilje in jih le uresničite, če imate priložnost. Če se že poročate oz. ko se boste poročali, naredite vašo poroko nepozabno, lahko imate tudi fantovščino in dekliščino ter vašega partnerja povabite na medene tedne.