vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

jan plestenjak, tanja seme Svet24.si

Jan Plestenjak poljubil Tanjo Seme!

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

gamsi Njena.si

Umrl je vodja zasedbe Gamsi

Popolna

Popolna

Datum zapisa: 29.08.2018

Spet sedim pred ogledalom in obtožujoče strmim v mezolj, ki se je naredil na sredini čela. Rdečo piko napadem kot največjega sovražnika, čez njo neusmiljeno nanašam puder, jo poskušam zakriti, saj je to le še en razlog več, zakaj nisem popolna.

Še maskara in črtalo za oči, ni uspela popolna črta. Le kako uspe ostalim?

Preden odidem iz kopalnice, se zastrmim v svoje lase, ki brez leska in volumna padajo ob obrazu. Nikoli ne izgledajo tako, kot ženskam v reklamah za šampon. Niti niso tako bujni kot od sošolke, pa jih negujeva na isti način.

Ogrnem si plašč, saj je čas, da grem od doma. Ponovno se pogledam v ogledalo. Tokrat si želim, da bi bila bolj suha. Da se kilogrami ne bi kar nabirali, temveč bi se topili. Ne jem čokolade, no, morda včasih, moja kosila so večinoma solate, vsak dan telovadim, a številke kar nočejo dol.

Med potjo do šole brskam po Pinterestu, kako dobiti postavo peščene ure. Kako učinkovito izgubiti kilograme. Kako postati dekle Instagrama. Tisto priljubljeno dekle s tisoči sledilcev in dvesto, tristo všečki na Facebooku.

Želim si biti občudovana kot one, priljubljena pri moškem spolu - ne le tistih debelih, mozoljastih piflarjih, temveč tudi pri ostalih, pri športnikih in fantih s postavo Instagram modela. Nočem biti le nepoznano dekle v ozadju.

Ko pridem do šole, pa se zgodi nekaj nepričakovanega. V steklu zagledam svoj odsev. Morda je bilo to zame nekaj takšnega, kot za Arhimeda odkritje metode za določanje prostornine teles nepravilnih oblik - Eureka!

Spoznala sem, da moja stegna niso tako široka, kot sem vedno mislila. Da ni edina popolna konfekcijska številka 36. Da sem se zjutraj lepo uredila in izgledam dobro. Nasmehnila sem se, prvič po dolgem času srečna v svojem telesu.

S ponosno dvignjeno glavo sem stopila v šolo in že se je dogajalo - pozdravil me je tisti fant iz plavalne ekipe, ki me je do sedaj ponavadi prezrl. Še bolj vesela in polna samozavesti sem nadaljevala pot proti učilnici in pozdravljala znance. Vsi so odzdravili!

Cel dan sem dobivala komplimente in še popoldne, ko sem se vrnila domov, so me starši spraševali, če sem se drugače namazala.

»Seveda,« sem jima odvrnila, »danes sem poleg običajnih ličil nase nanesla še samozavest.«

In ta je sijala tudi iz slik. Pa je prišlo sto všečkov na Facebooku, pridobivala sem sledilce na Instagramu.

"Tako preprosto je to?" Sem se spraševala. In dalo mi je motivacijo, da sem še boljša, še lepša.

Postala sem samozavestno dekle. Videla sem svoje telo v popolnoma novi luči. Mezolj sredi čela ni bil več moj sovražnik, bil je del mene.

Sama sebi sem bila največji kritik, zbijala sem si samopodobo, ker nisem bila kot dekleta na naslovnicah. Mislila sem, da za priljubljenost moram izgledati kot one, na koncu pa spoznala, da sem jaz, točno takšna, kot sem, dovolj dobra.

Tudi one niso popolne, kajti popolnost ni destinacija, temveč smer.

In smer, v kateri grem, je tisto popolno, kar sem vedno iskala in si želela biti.

Starejši zapis:

Življenje v prihodnosti

Novejši zapis:

Še eno šolsko leto