tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

javno stranišče ptuj Svet24.si

Bo na Ptuju poslej še bolj "smrdelo"?

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tina maze2 Njena.si

Najboljše poletje Tine Maze

Pomembno?

Datum zapisa: 18.06.2018

Že nekaj časa me muči vprašanje: "Kaj je res pomembno?" Razmišljam na splošno, v življenju. Je to dobra izobrazba? Je to dobra služba? Lepa hiša? Dober avto? Veliko prijateljev? Zabave? Potovanja?

Verjetno bi vsak našel svoj odgovor na to vprašanje in verjamem, da odgovor ne bi bil en sam. Bolj kot razmišljam bolj se mi zdi, da smo (žal) ovce. Razmišljamo: "Moj brat/prijatelj/znanec ima naziv, službo, velik krog prijateljev.... Jaz bi enako." Zakaj? Ti nisi ta oseba, ali pač? Obkrožajo me ljudje, ki imajo vse zgoraj našteto. Prav tako me obkrožajo ljudje, ki naštetega nimajo. Niti prva niti druga skupina ni povsem zadovoljna. Seveda vsi stremimo k višjim ciljem, želimo več. In prav je tako, nekaj nas mora gnati naprej. Smešno se mi zdi samo to, da vsi želimo več zato, ker ima "več" nekdo drug. Žalosti me to, da vse počnemo zaradi drugih, da smo boljši.

Spadam v skupino, ki (seveda) nima vsega. in (seveda) še nisem na svoji končni postaji. Seveda grem navzgor. In vem, kje si nekoč želim biti. Ne bom rekla, da imam povsem jasno zastavljene cilje. Imam pa okvire, smernice, ki me vodijo. In veliko teh ne ustreza pričakovanjem. Verjamem, da je pač običajen postopek: končana šola, dobra služba, poroka, družina in bla bla bla. In če izpustim en korak? Zato nisem dovolj dobra? Zato sem slabša od drugih? Zato sem nesposobna? Zato sem vse? Mislim, da ne. Pač, razmišljam po svoje. Vem, da bom zastavljene cilje dosegla in ti cilji so moji in samo moji.

Malo sem zašla, pa kakorkoli. Pomembno je tisto, kar nas žene naprej. Meni je pomembna zadeva A, tebi zadeva B, naključnemu mimoidočemu pač zadeva C. Še vedno smo vsi samo ljudje s svojimi željami, načeli in svojimi potmi. In še vedno so ljudje, ki to razumejo in na drugi strani tisti, ki ne bodo nikoli razumeli. Tako pač je. Vse pa je pravzaprav odvisno od nas samih. Si bomo ostali zvesti in sledili sebi ali pa se bomo preprosto uklonili in šli za načeli drugih? Žalostno je, da srečam vedno več posameznikom, ki spadajo v zadnjo skupino.

Starejši zapis:

The Vampire Diaries #2

Novejši zapis:

TOP APLIKACIJE