ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

melania trump_valentinovo 6 Svet24.si

Razkrivamo, koliko stanejo modni kosi Melanie

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

špela g Svet24.si

Špela je spet imela težave z mandlji

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

Poletne počitnice, ampak kam iti

Poletne počitnice, ampak kam iti

Datum zapisa: 01.07.2018

Izleti so zelo dragi. Da niti ne govorimo o kakšnih avionskih kartah. Kaj zaboga početi med počitnicami, ko prebereš vse knjige in že greš, ali pa sploh ne greš na morje? Lahko raziskuješ po Sloveniji.Ima ogromno naravnih znamenitosti.Naredi si načrt krajev, ki jih bi rada obiskala. Opisala ti bom nekaj destinacij, ki jih res moraš obiskati.

  • Logarska dolina

Idealna destinacija za kolesarjenje, sprehode in pohode.V bistvu gre za prečudovit krajinski park.V bližini je ogromno turističnih objektov-kmetij in raznih koč.V sami dolini je okrog 40 vrst vseh naravnih čudes -vse od slapov do živalstva in rastlinstva. Najbolj znan je slap Rinka, ki se nahaja 4 km proč. Če si športni tip, željen adrenalina, je nedaleč stran tudi adrenalinski park -kamp Menina.

907f7db10f92ff101518ad54f9d363d4.jpg

Prav tako se lahko odpraviš na vožnjo s kanuji, kijih dobiš v centru Prodnik. Nahaja se cca 10 -15 minut proč,v Ljubnem v Savinji. Po športnih aktivnosti, si lahko pri njih privoščite kakšno domačo specialiteto. Priporočam :)

5a4ad96bae2115da211b7a53d90601a1.jpg

Ravno danes sem bila v Logarski dolini. V bistvu sem se ravno zaradi tega spomnila pisati ta blog, ampak sem se še odločila, da zraven zajamem tudi druge destinacije, ki jih toplo priporočam.V glavnem na izlet sva šli z mamo. Najprej,sva šli na kavico potem pa na sprehod po Logarski dolini.

Funfact ali kako bi rekla temu: Ne skači čez rečne struge brez vode, ker sem se danes lepo poškodovala. Verjetno se sprašuješ, kaj sem delala? V bistvu nič, kar bi bilo treba…iz brega sem hotela k strugi skočit, a mi je na pesku spodrsnilo. Super nerodna, a ne? Ne sprašuj, kaj je bil najin namen obiska strug. Selfiji, jasno. Tako, da se je na srečo vse dobro končalo.Bili sva lačni, zato sva se nazaj grede odpravili na kosilu k Prodniku. Naročili sva si odlično špargljevo juho, testenine z jurčki in ražnjiči ter odlično doma narejeno sladico.

Potem sva sklenili, da greva raziskat kamp Menino, a sva se prej jasno da zgubili.In to z avtom. Namesto, da bi prišli naravnost do kampa, sva zašli h koruzi prečudovito. Končno sva odkrili kamp, se sprehodili in odpeljali proti domu. Odlično preživet dan.

2. Bled

66d720a9c501877eff79d6364a3111e2.jpg

Definitivno si že slišala za blejsko kremšnito, vožnjo s pletnjo in otoček s cerkvijo.

Idealen kraj za sprehajanje. Najprej se posladkaš s kremšnito/kremno rezino, potem se vkrcaš na pletno in se odpravišdo cerkve.V cerkvi pozvoniš in si nekaj zaželiš, morda se ti želja izpolni. Če te zanima zgodovina, se lahko odpraviš na blejski grad.

Blizu se nahaja tudi Bohinj, bohinjsko jezero. Kjer lahko narediš odlične fotografije, igraš golf. Spet se lahko odpraviš na rafting, organizirano imaš celo potapljanje.

1be36a4ed2c1398dfcd83801882b5395.jpg

3. Krka

Gledaš morda Reko ljubezni? Potem zagotovo veš, kje snemajo serijo. Na Krki vendar. Če spremljaš serijo, potem zagotovo veš, kako lepa je narava na posnetki. Odpotuj tja, boš videla, da je v živo še lepše. V reki se lahko tudi kopaš.


4. Lendava

Te zanima pridelava vina in vinogradi? Potem je ta kraj pravšnji zate. Ima obilico vinogradov in tudi razgledni stolp, imenovan Vinarium, ki se nahaja v Dolgovaških Goricah.

5. Slovenska obala

4eeb8b2c6c8f86b99281528a990f6648.jpg

Piran, Portorož, Koper, Izola…lahko greš, kamorkoli ti poželi srce.Vsepovsod se lahko sprehajaš, kopaš, v Kopru celo nakupuješ. Res ti priporočam obisk Portoroža, saj ima ogromno dobrih restavracij. Obvezen je obisk slaščičarne Cacao s številnimi sladoledi.Zvečer se lahko sprehodiš iz Portoroža v Piran. Preden greš v Portorož, se lahko ustaviš še v Strunjanu. Saj veš, strunjanski park, v bližini je tudi zelo znan strunjanski klif. Če te zanima pridelava soli, se lahko še mimogrede ustaviš v sečoveljskih solinah.

6. Ljubljana

Glavno mesto, Ljubljana. Zagotovo si že bila tam, si se sprehajala ob Ljubljanici, obiskala kakšno gostilno ali celo znamenitost. Pa kaj, vzemi si kakšen dan na off in pojdi v naše glavno mesto ali na ekskurzijo ali po trgovinah. Lahko oboje, čisto po tvoji želji.

7. Maribor

Pojdi na sprehod ob reki Dravi, kavico po čudovitem mestu Maribor. Na začetku poletja, lahko obiščeš Festival Lent.Tako, da, če si nameravala iti, si na žalost prepozna, saj je letos bil od 22. – 30. junija. Več sreče prihodnje leto, haha.

To so kraji, kiti jih res priporočam. Vse naštete sem obiskala, razen Ivančne Gorice oz. Krke, ki jo imam še namen obiskati. Tako, da se spet javim iz kakšnega izleta. Seveda je še v Sloveniji veliko drugih neraziskanih krajev, ki jih še planiram obiskati. Ti pa lepo potuj, raziskuj!!

Novejši zapis:

Problemi z kozo