tanja dimitrievska alica Odkrito.si

Slovenska igralka kmalu ločena od hčere?

louis spencer Svet24.si

Lepi aristokrat je obnorel Britanke

yubari, meloni Svet24.si

FOTO: Neverjetno, rekordnih 25.000 evrov vredni ...

hrvaška, plaža Svet24.si

Na tej jadranski plaži boste za ležalnike in ...

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

rebeka the biggest loser Njena.si

Preslepili Rebeko in jo izločili

andrej sifrer Njena.si

Andrej Šifrer v tujini doživel to

Padamo?

Datum zapisa: 02.02.2018

Danes, verjetno niste opazili, nas je presenetil sneg. In ravno ta pojav mi je dal misliti. Mnogi bi pomislili: "Pa saj je samo sneg." Tudi sama sem tako mislila, dokler me danes ni prevzelo opazovanje teh drobnih snežink, ki samo preprosto padajo. Iskreno, padajo tako kot mi. Del našega vsakdana, bi si upala trditi. Kolikokrat se v življenju srečamo s padci? Ogromno je takih situacij, če izhajam iz lastnih izkušenj. Se snežinka upira padcu? Ne. Preprosto pada dokler ne doseže podlage. Tako tudi mi. Ne vedno, ampak precej pogosto so padci preprosto del naše poti, kakorkoli pogledamo se jim ne moremo upreti. Če padamo je edino, kar nas lahko žene naprej, samo dejstvo, da se lahko ponovno poberemo, ponovno odskočimo od podlage.

Mogoče so snežinke slab primer, če pomislim na dejstvo, da snežinka preprosto pade in ne izbira mesta, kjer se bo "ustavila". Mi imamo vsaj delček moči pri tem. Lahko padec nekoliko ublažimo, nikoli pa ga ne moremo preprečiti. Prednost je vsekakor tudi to, da se ponovno poberemo, v kolikor smo samo pripravljeni v to vložiti nekaj truda in energije. Včasih bi bilo lažje biti ta majčkena snežinka, ki preprosto skopni in vse skupaj gre mimo nje. Izgine. Pa vendar življenje ni tako preprosto. Vsak padec od nas zahteva nek povratek, nek nov začetek. Ne moremo ostati na dnu. Pravzaprav lahko, a s tem ne bo nič drugače, nič boljše. Upam si trditi, da na dnu ne moremo pričakovati nobene spremembe, v kolikor samo nismo pripravljeni nanjo. Na dnu nas prav tako ne čaka priložnost, ki nas bo rešila. Na dnu smo sami, vsa družba, naše okolje, izgine, pozabi na nas. Znano? Meni je. Tako kot snežinke padajo ena mimo druge, tudi ljudje samo hodimo drug mimo drugega.

Je za tako življenje vredno ostati na dnu? Smo se pripravljeni soočati s čustvi, ki nas samo še dodatno pohodijo? Smo pripravljeni na povratek? Mislim, da je edina prava popotnica za zaključek mojih današnjih (zmedenih) misli, preprosto to, da smo ustvarjeni za več kot samo dno, za vrh!

Starejši zapis:

Zakaj?

Novejši zapis:

šport