Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

O preganjanju dolgčasa med zimskimi meseci, vse o Netflixu in prigrizkih.

O preganjanju dolgčasa med zimskimi meseci, vse o Netflixu in prigrizkih.

Datum zapisa: 31.01.2019

Spet je čas hladnih zimskih mesecev. Dnevi so lahko zelo turobni, dolgočasni. Zunaj ni sonca, je pogosto slabo vreme, mi ne vemo, kaj bi sami s seboj. Mislim, da je veliko ljudi tudi slabše volje, zaradi vsega tega, vreme vpliva na tvoje počutje. Naveličan si že vsega in začneš samo premišljevati o nepomembnih stvareh, itd. Samo zamotiti se je potrebno!

Kljub mrazu lahko greš vseeno na sprehod ali v fitnes. Samo primerno se oblečeš in je. Boljše se boš počutila, če boš zunaj. Če te boli glava je lahko eden izmed razlogov, da si preveč notri; v hiši ali stanovanju. Ena ura sprehoda ni škodila nikomur, kajne?

Lahko se učiš, saj imaš časa na pretek. Naredi si urnik - kdaj boš kaj počela, razdeli si snov. Verjamem, da bi karkoli prebrala raje od tega stavka, ampak učenje še ni ubilo nikogar. Prej ti koristi, saj veš.

Rada gledaš filme in serije, ampak ne veš kje?

Priporočljivi » programi« za gledanje filmov so: Partis, Netflix in Popcorn. Spletne strani na katerih bi naj bili filmi, so pogosto okužene z virusi in ti samodejno odpirajo nove zavihke. To je zelo nadležno! Če še ne veš; na Partisu se registriraš in si preko » torrenta« nalagaš filme. Vendar je filme, ki jih nalagaš potrebno oddajati nazaj na torrent. Mislim, da ti lahko celo zbrišejo uporabniški račun, če se »oddajanja« ne držiš. Popcorn si namestiš s pomočjo interneta. Vendar tudi tukaj ne veš, kakšen film si naložiš, če je varno in če po možnosti ne dobiš še kakšnega virusa. Nekateri filmi se nalagajo zelo dolgo, ali se sploh ne naložijo. Netflix je plačljiv, a ti ga priporočam. Na voljo imaš tri pakete :Basic ( 7,99€ na mesec), Standard (9,99€), Premium (11.99€). Razlika med njimi je le ta, dati vsak paket omogoča uporabo Netlfixa na določenem številu naprav. Pri prvem paketu lahko gledaš samo na eni napravi, pri drugem paketu na dveh, pri tretjem na štirih. Seveda ti omogočajo vsi HD sliko. Razlika je le ta, da prvi in drugi paket ne omogočata » Ultra HD« slike. Navaden HD zadošča, a ne ? Vse ostale stvari so iste; lahko gledaš na kateri koli vrsti naprave ( telefon, računalnik, tablica, tv), število filmov in serij je neomejeno, Netflix lahko odpoveš kadarkoli. PRVI MESEC JE ZASTONJ!

Katere serije ti priporočam?

 • Lucifer
 • d4d69b3955b3d0f9af1fc16dfd580a4c.jpg
 • You
 • eace9145d205a4516b140008068d7f83.jpg
 • 13 reasons why
 • Atypical
 • Sex education
 • Elite
 • Insatiable
 • Riverdale

Kaj pa filmi?

 • Split
 • To all the boys I've loved before
 • You get me
 • Love, Simon
 • Kissing Booth
 • Nerve
 • Alex Strangelove
 • Sierra Burgess is a loser
 • Black Mirror : Bandersnatch

Zanimivost: Film Black Mirror izhaja iz iste zbirke, kot serija z istim naslovom. Film je zelo poseben, saj lahko odločaš kaj se bo v filmu zgodilo. Pri določenih prizorih dobiš dve možnosti, recimo vprašanje katero pesem naj lik posluša, jo izbereš in vidiš, kaj se zgodi. Čeprav imaš na izbiro veliko možnosti, se še film vedno drži neke rdeče niti, scenarija. Včasih se lahko zgodi, da izbereš situacijo, ki ni ravno najboljša. V tem primeru moraš izbrati drugo opcijo. Pri filmu lahko dobi vsak posameznik različne konce. Obstajalo bi naj kar 5 različic konca. FILM NAJ NE BI DELOVAL NA VSEH NAPRAVAH! Deluje na napravah, ki »sprejemajo« takšne filme, kot je ta. Če se izrazim v angleščini : »Black mirror bandersnatch is only available on devices that support ineractive content.« Ta podatek sem zasledila na spletni strani » the Verge.« Če film uspešno »rešiš«, potem bi naj bil dolg 1 h 90 min. Kakorkoli, celoten film lahko rešuješ tudi do 5 ur.

e1cb5ec1a7a293ae8cd36f42304b0df7.jpg

K filmom se odlično priležejo prigrizki. Moji najljubši so piškoti, pokovka in pica. Poleg prigrizkov si skuham še čaj ali pijem kakšno gazirano pijačo.

Najboljši so piškoti firme Bahlsen ali Milka. Najraje imam šparovo pokovko »light«. Pripravijo se v mikrovalovni. Najboljši čas pečenja: 2 minuti – 2 min in pol.

Pico si nardim sama. Kupim si že pripravljeno testo, omako za pico, nariban sir. Vse skupaj dam v pečico na 200 stopinj, počakam 20 minut. Tako, narejena je!

Moj najljubši čaj je zeleni z okusom vanilije ali sadni čaj »Granny's Finest« od firme Tekanne.

5500b331c1638bb80febf3b2698bf41a.jpg

a53d4266843ec770617435dffab6385d.jpg

Kakšen dan lahko tudi bereš knjige. Z njimi si bogatiš besedni zaklad in domišljijo. Ena izmed mojih ljubših knjig je definitivno »Preprosta ljubezen«.

Če ti je res dolgčas in imaš željo po vožnji z avtom, ogledu filma in druženja, ti zagotovo priporočam kino.

Novejši zapis:

Bodi fit!