spela ponomarenko Odkrito.si

Uspešna slovenska športnica drugič noseča!

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. maja

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

indira in teja Njena.si

Indira postala žrtev znane slovenske mamice

NIKOLI NI PREPOZNO, DA POSKRBIŠ ZA SVOJE TELO

NIKOLI NI PREPOZNO, DA POSKRBIŠ ZA SVOJE TELO

Datum zapisa: 08.02.2018

Počasi prihaja pomlad in s tem tudi večja želja po lepši in boljši postavi, zato si vzemimo čas za svoje telo. Nikoli ni prepozno, da začnemo skrbeti za svoje telo, saj je telo naš najboljši prijatelj zato ga moramo polušati in ga ne zanemarjati. Mogoče si ti tudi en/a izmed teh, ki sedijo v šoli, ješ hitro hrano in čedalje manj se ukvarjamš s športom. Prav zdrava prehrana in redno gibanje sta ključnega pomena za to, da je naše telo zdravo.

Najbolje za telo je da se izogibamaš sladkim in gaziranim pijačam. Za tvoje telo je voda najboljši prijatelj. Povprečen človek mora popiti vsaj 2 do 3 litre vode dnevno, saj tako prečisti svoje telo in lahko normalno deluje skozi ves dan.

72b1d032d02cf9bd9609c68c9b25451b.jpg

Za boljše počutje in lepšo postavo je seveda na prvem mestu prehrana. Pravilna prehrana je sestavni del zdravega načina živjenja, ki je glavni pogoj za ohranjanje in krepitev tvojega zdravja. Naloga vsakodnevne prehrane je, da tvojemu telesu nudi vse snovi, ki jih potrebuješ za brezhibno delovanja, za nadomeščanje energije ter za vzdrževanje odpornosti.

V svoje telo moramaš vnesti čim bolj pestro, svežo, nepredelano hrano. Na dan moraš imeti vsaj tri obroke in majhno malico, ki ni preveč kalorična. Najbolje je, če se izogibaš belim živilo (moka, testenine ...) in sladkorju (seveda si lahko kdaj pa kdaj privoščš malo razvajanja, le naj to ne bo prepogosto). Bela živila lahko zamenjaš s polnozrnatimi, ne smeš pretiravati z nezdravimi ogljikovimi hidrati in zaužiti moraš veliko beljakovin. Če pa se že ne moreš upreti belim živilom, pa si privošči bio izdelke, saj ti bo tvoje telo zelo hvaležno. V svoje telo vnesi tudi zadosti količine vitmaminov in mineralov, ki jih najdeš v sadju in zelenjavi. Najboljši vir zdrave prehrane so tudi ribe, ki jih je nabolje zaužiti dvakrat tedensko.


Rezultat iskanja slik za healthy food tumblr

Mladi preveč sedimo oziroma se ne gibamo in se premalo zavedamo, da je naše telo ustvarjeno za gibanje. Od tega, koliko smo telesno aktivni, je odvisen razvoj celotnega telesa, predvsem kosti in mišic. Pomanjkanje telesne dejavnosti vpliva na nastanek mnogih bolezni.

Če ne se ne ukvarjamo s prav določenim športom, se lahko tudi odpravimo na sprehod v naravo, v hribe, plavamo, tečemo ali počnemo kar nam pač najbolj ustreza, da le pri gibanju čim bolj uživam.

Rezultat iskanja slik za work out quotes tumblr

Starejši zapis:

Help!

Novejši zapis:

Vzemi si minutko