lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

Mirjam Poterbin, mama luke dončića Svet24.si

Ponosna Dončićeva mama sina ne bo pustila samega...

parazitski črv, parazit, Dirofilaria repens Svet24.si

FOTO: Bulica na njenem obrazu je skrivala ...

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

ženska v vodi Petisvet

Domača metoda, ki osupljivo pomlajuje

simona mastnak jože Njena.si

Ko so ugasnile kamere, je bilo vroče

Nakupovanje preko interneta

Nakupovanje preko interneta

Datum zapisa: 21.02.2018

21. stoletje je obdobje, v katerem smo ljudje povsem odvisni od sodobne tehnologije in nakupovanja. Vse skupaj je tako napredovalo, da lahko izdelke kupujemo, kar preko interneta. Namislimosi nek izdelek,gremov trgovino, a želenega izdelka tam na žalost ni.Kaj potem naredimo? Usedemose za računalnik in logiramov spletno stran in izdelek naročimo, čisto preprosto.ŠE LAŽJE!V trgovino nam sploh ni potrebnoiti, saj pravzaprav vse dobimo, kar preko interneta.Pri naročanju lahko pride tudi do različnih kiksov. Recimo, si naročimoobleko -na internetu izgleda »tipi, topi«,v resnici izgleda povsem drugače. Ti si cel vesel naročiš nekoobleko, pred vrati te pričaka paket in ga z veseljem odviješ, notri te pričaka nekaj povsem drugega.Obleka je povsem drugačne barve, napačne velikosti, premajhna, iz drugačnega materiala, kot si pričakoval. Druga slaba plat nakupovanja je varnost naših bančnih kartic. Okej,sej je skoraj povsem varno, ampak bom vseeno omenila. Pri naročanju večina ljudi plača paket že vnaprej,z bančnokartico.Kaj se lahko zgodi? Se najde kakšen »fičfirič« in ti kartico ukrade (beri finančne podatke iz bančnega računa, ti vdre v račun). Tretja slaba plat je, da moraš na naročen paket čakati kar dolgo časa. Po mesec ali dva, saj večina izdelkov izhaja iz tujine.

f3a813db5b9cd6dbf229462dc3cdefda.jpg

Da ne bom samokritizirala, naj še naštejem nekaj dobrih plati:

  • Kupovanje izdelkov je poceni.
  • Lahkonaročiš čisto vse »od A do Ž«.
  • Lahko plačaš že vnaprej ali kasneje, po želji.
  • Nasveti za kupovanje preko interneta:
  • Prepričaj se, če je stran res varna (zaradi že prej omenjene finančne varnosti).
  • Preberi mnenja drugih uporabnikov, se prepričaj, da ne gre za kakšno potegavščino.
  • Če potrebuješ obleko za maturantski ples – na termin 20. februarja -jonaroči vsaj 3-4 mesece prej, glede na to, da določeni izdelki ''potujejo'' včasih celo po dva meseca, odvisno od kod ga naročuješ.
  • Izdelke si natančno oglej, če so sploh kvalitetni (pravzaprav ne moreš vedeti, saj so slike drugačne, kot je lahko izdelekv resnici. S tem mislim bodi pozoren na mero oblek; dolžino.)
  • Svetujem ti, da si obleke, lake, ličila, kupiš kar v »pravih« trgovinah, kjer je navedena blagovna znamka.Preko interneta jih naroči le, če gre za izhod v sili; da izdelek res nujno potrebuješin ga ni v trgovini.
  • Jaz osebnobi naročala le stvari, ki jih potrebujem iz tujine in jih v našem kraju ne dobiš oz. je preko interneta ceneje -obeski, verižice, prenosnipolnilec za telefon, elektonika.

Kupi, kar ti poželi srce, a po pameti in ne nakupuj preveč! Če imaš kakšnoposebnoizkušnjos kupovanjem preko interneta, jo lahkozapišeš pod komentar.

Starejši zapis:

Who?

Novejši zapis:

M&M