dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

Jelena Karleuša Svet24.si

VIDEO: Karleuši odneslo pokrov, napadla, pljuvala...

polna luna Petisvet.si

Ponedeljek, 17. 6. 2019 - med polno Luno in ...

podrto drevo_avto Svet24.si

Neurje ruvalo drevesa in odkrivalo strehe

hrvaška obala, ožujsko Svet24.si

V fizičnem obračunu na hrvaškem otoku ...

Marko posavec naslovna Njena.si

EKSKLUZIVNO: 'Med šovom sem se noro zaljubil v ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

My first movie

Datum zapisa: 09.12.2018

Današnji blog bo malce poseben, saj bom v njem predstavila film, ki sem ga pred kratkim zrežirala.

Žanr je drama, gre za amaterski kratko večerni film.

Tematika filma je poniževanje v šoli in posledice, ter medsebojni odnosi ljudi, nasilje v družini.

Pred kratkim sem naredila anketo o poniževanju. Zanimalo me je predvsem, koliko najstnikov se je že srečalo s poniževanjem, kako bi ravnali v takšnih situacijah, če bi bili očividci ter, če bi si ogledali film na to tematiko. Moram priznati, da sem bila z odgovori zelo presenečena. Kar 73% anketirancev je bilo že žrtev medvrstniškega nasilja.

Kljub temu, da je na to temo veliko filmov in predavanj, se še o tem vedno premalo govori. Namen filma je bil tudi ozaveščanje o posledicah, prav tako želimo ljudem tudi seznaniti s tem, da tudi, če nekoga poznaš, ni nujno, da poznaš ozadje njegove zgodbe.

Vsebina zgodbe

Zgodba govori o najstnici Valentini, ki je odraščala z očetom, sama. Mame ne pozna, njen oče je pijanec in je žrtev njegovega nasilja. Njeno zgodbo pozna le njen fant Sebastijan, a ni takšen, kot si je predstavljala. Situacija se še dodatno poslabša, ko pridejo v njen razred nove sošolke. Valentina se ukvarja z nastopanjem v gledališki igri, njen talent prepozna tudi znan režiser Simon. Kmalu spozna tudi novega prijatelja po imenu Tomaž. Ji je Tomaževa opora dovolj? Jo bo hobi rešil? Kakšna je v resnici njena zgodba? Kaj se bo zgodilo z očetom? Vse odgovore boste dobili, če si boste ogledali film. Zaenkrat bo premiera filma samo v kinu Velenje. Premiera bo 17.12.2018 ob 19.00 uri.

Nekaj besed na splošno o samem filmu in naši ekipi

Kako to, da sem se preizkusila v pisanju scenarija, režiranju in glavni vlogi hkrati?

Moja mentorica, Ga. Lijana Martinc ve, da se ukvarjam s pisanjem blogov in res zeloo rada pišem. Dala mi je ponudbo za pisanja scenarija. Seveda sem se takoj strinjala s tem. Rekli sva, da bova naredili avdicijo za dijake, bo, kar bo. Udeležilo se je je res veliko ljudi. Vendar smo morali nekaj članov ekipe, zaradi neresnosti zamenjati. Sprva igranja sploh nisem planirala. Imela sem v planu le to, da bom v film vskočila, če bo potrebno kakšno vlogo nadomestiti. Potem se je moja mentorica spomnila, da najbolj poznam vsebino filma jaz in mi bi glavna vloga najbolj pristajala. Seveda, sem ponudbo z veseljem sprejela. Pri režiji mi je prav tako pomagal Kosta Kocev. Zanimivost: Kosta v filmu igra režiserja Simona.

Katero vlogo je bilo najtežje dobiti?

Vsekakor vlogo očeta. Težko je bilo dobiti nekoga, ki bi ustrezal kriterijem za očeta ( npr.primerna starost). Lahko bi rekla, da so se ljudje nekako bali preizkusiti igranja te vloge. Ker je lik pač takšen, kakšen je. Po eni strani sem se res bala, da ne bomo dobili »očeta«. Če je ne bi, bi morali vse te prizore z očetom prikazati nekoliko drugače. A sem res vesela, da smo vlogo dobili, ko smo najmanj pričakovali.

Kdo so sploh glavni liki, kdo jih igra?

Valentina - Tinkara Pokorny

Tomaž - Ambrož Kavšak

Oče Primož - Klemen Tomic

Sebastijan - Leon Pučnik

Katero vlogo je bilo najtežje igrati?

V prvi vrsti, zagotovo očeta. V njegovo vlogo se je bilo zelo težko vživeti, a je naš Klemen to zelo dobro izpeljal. Definitivno, sem se morala tudi vživeti v Valentinino kožo, a to ni bilo težko. Če bi morala izpostaviti, kateri prizor mi je bil težek za snemanje, potem so to zagotovo Valentinina dejanja ter soočanje s poniževanjem. Tudi Tomaža ni bilo najlažje igrati.

Kako je naš snemalni dan potekal?

Snemanje je potekalo šest dni. S snemanjem smo pričeli med oktobrskimi, »krompirjevimi« počitnicami. Vsak dan smo se dobili ob sedmih zjutraj. Ob kavici smo poklepetali in se pridno pripravljali na snemanje. Naša vizažistka nas je namazala, pričeli smo s snemanjem. Snemali smo cele dneve, vse do večera. Vmes smo imeli malo prostega časa za kosilo, nato smo pridno nadaljevali z našim delom. Seveda dobre volje, smeha in pozitive ni manjkalo.Ko so se vsi igralci odpravili domov, sva z mentorico, vse do poznega večera urejali posnetke.

Zahvala

Najprej se moram zahvaliti svoji mentorici. Brez nje filma ne bi bilo. Za nas si je vzela res veliko časa. Brez nje tudi ne bi bilo snemalne knjige, ki jo je pridno pisala ogromno časa. Prav tako ne bi bilo filma brez naših snemalce : Mitje in Vita. Seveda se moram zahvaliti tudi vizažistkama: Ani Drame in Ani Repas. Pa tudi mojim soigralcem, ki so svoje delo super opravili. Res so me pozitivno presenetili, boljše od pričakovanj. Upam, da sodelujemo še pri kakšnem projektu.

Na spodnjem linku, lahko prisluhneš »podcast« intervjuju, kjer smo predstavili sam film in našo ekipo.

https://open.spotify.com/episode/5lOt44bMDpOtrT31JRL3Wt

Te zanimajo prizori iz zakulisja ter novosti našega filma? Potem hitro sledi naš instagram profil. Najdeš nas pod imenom ponizevana!!

https://drive.google.com/file/d/1RaFgPa9gAUaouPoNIvKXiNWXfUgDgZJX/view?usp=drivesdkStarejši zapis:

My first movie

Novejši zapis:

My first movie