Karlo, Oljačič, Ljubljana, Svet24.si

Pogrešan je 44-letni Karlo Oljačič

toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

tina maze Ekipa24.si

Kaj pomeni ljubiti in biti ljubljen? Tina Maze ...

Fotografija, ki je razbesnela mnoge, najbolj legendarnega Al Bana Odkrito.si

Al Bano proti Damianu iz Måneskin

janja garnbret Ekipa24.si

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Ljubezen, kaj je to?

Ljubezen, kaj je to?

Datum zapisa: 12.02.2022

Živijo!

Zakaj pišem blog z takšnim naslovom? Zato, ker se mi zdi da mladi, sploh pa tisti ki izkušajo prvo zvezo zelo zgodaj ne vedo kaj je to ljubezen. Ja ljubezen je lepa, to se popolnoma strinjam. Ampak kaj sploh je ljubezen?

Metuljčki v trebuhu, hitro bitje srca in to da se nam druga oseba zdi popolna to je zaljubljenost, ki je predfaza ljubezni. Zaljubljenost mine in potem nastopi realnejši del, to je ljubezen. Sama sem bila zaljubljena do ušes in sem o drugi osebi razmišljala noč in dan (kaj počne zdaj, kaj je jedel za kosilo, ali kaj razmišlja o meni, kdaj se bova naslednjič videla,..) ampak to je minilo. In ne zato, ker osebe več ne bi imela rada. Nasprotno, ko si zaljubljen ne veš kaj je ljubezen, kakšen je občutek ko imaš nekoga rad in mu 100% zaupaš, ker se ti zdi vse popolno. Nikoli iz zaljubljenosti v ljubezen ne preideš v enem dnevu. V bistvu se sploh ne zaveš kdaj se je zgodil ta preskok. In ko preskočiš v ljubezen oseba s katero preživljaš dneve kar naenkrat ni več tako popolna. In ne me narobe razumet, ne govorim da ti oseba več ni všeč bodisi vizualno bodisi karakterno, ampak se samo spremeni tvoj pogled. Zdaj več ne gledaš z rožnatimi očali in lahko vidiš realnost takšna kot je. Osebno vem in upam našteti pomanjkljivosti in slabe navade fanta, zakaj pa ne? Tudi jaz jih imam in verjamem, da zna on našteti tudi moje pomanjklivosti in slabe navade. In s tem ni nič narobe, nobeden on naju ni popoln in nikoli ne bo. In to se v zvezi sprejme. Seveda se spremenijo navade, ki drugega partnerja motijo in bi lahko zaradi tega zveza propadla. Ampak če si pripravljen sprejeti kompromis se vse da. Ko ga enkrat kdo ne bo, bo šla zveza samo še navdol.


In kaj sem vam hotela s tem povedati se sprašujete? No da ljubezen ni tisto, ko si želiš vsak dan, cel dan preživeti z tisto osebo, se vedno stiskati in poljubljati, ter jo imeti vsako minuto v mislih. Ljubezen se zgodi takrat, ko lahko osebi popolnoma zaupaš. In to ne pomeni da imaš z njo spolne odnose. Ker to lahko tudi brez zaupanja, če si le taka oseba. Zaupati pomeni da osebo spustiš še v tako intimne kotičke svoje duše, da se lahko z osebo pogovarjaš tudi o najbolj sramotnih trenutkih v svojem življenju in ko si ranjen (žalosten, depresiven, obupan) jo upaš spustiti blizu. Prav tako osebo poznaš in veš kdaj jo je dobro pustiti pri miru in kdaj se je dobro stistnit k njej.

Zapis je baziran na mojih spoznanjih, če ima katera drugo mnenje ali se ne strinja, naj to kr zapiše v komentar.

~ Monika

Starejši zapis:

Joj hvala!