kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Kdo je simpatični  plesalec iz oddaje Zapleši  v ljubezen?

Kdo je simpatični plesalec iz oddaje Zapleši v ljubezen?

Datum zapisa: 10.11.2019

Moj blog vsake toliko časa popestrim s kakšnim intervjujem. Z intervjuji sem imela nekaj pavze, zato je spet napočil čas za nova vprašanja ter nove goste. Tokrat sem imela pogovor s simpatičnim Matevžem Gortnarjem. 22- letnika smo videli v delu oddaje Zapleši v ljubezen. To je romantični TV – šov, ki združuje zmenke in ples. V vsaki oddaji pleše par, ki se ne pozna. Kandidata se prijavita v šov, inštruktorja plesa plesalki in plesalcu dodelita koreografijo ter jih naučita plesnih korakov.Lahko rečemo, da so to zmenki na slepo. V vsakem delu spoznamo dva para. Žal videna para plešeta samo v enem delu oddaje. Tako prične glasba prične igrati, en dva tri, dva, dva tri, sledi obrat in naši »junaki« se končno spoznajo tudi v živo.

Dovolj dolgovezenja. Preidimo k intervjuju.

Tinkara: Matevž, moji bralci te še ne poznajo. Za začetek se nam predstavi– iz kje si, tvoji hobiji, faks, ki ga obiskuješ nekaj dejstev o tebi.

Matevž:Prihajam iz okolice Ljubljane oz. natančneje iz Medvod. Že od malega sem se rad ukvarjal s športom in kmalu začel tudi trenirati košarko. Kasneje semzačelkolesariti na cestnem in gorskem kolesu. Poleg tega pomagam v gasilskem društvu kot gasilec ter veliko rišem, slikam in ustvarjam. Faksa trenutno ne obiskujem, vendar imam željo priti na fakulteto za dizajn, kar upam, da mi bo uspelo naslednje leto.

0f07a6c0689d51cd08f1f611a1fef822.jpg

Tinkara:Kako bi opisal sebe kot osebo? (značaj).

2309b3edcfb6f062fb7feb9ada0d303a.jpg

Matevž: Najlažje bi se opisal kot večino časa nasmejanega in veselega. Sem tako športnik kot umetnik. Rad pomagam drugim, se pogovarjam in družim s prijatelji.

Tinkara: Kaj najprej opaziš pri dekletih? Kakšno mora biti dekle? Bolj mirna, tiha, zgovorna, morda celo podobna tvojemu značaju?

Matevž: Pri dekletih ponavadi najprej opazim obraz, ker me to tudi najbolj pritegne. Zelo mi je všeč lušten obraz (mi je pomembnejši od postave). Pri značaju mi je všeč, da je punca nasmejana, se rada zabava, ni preveč mirna in ne preveč zgovorna. Tako, da bi lahko rekel, da se njen značaj ujema z mojim, mu je podoben.

Tinkara: Kaj te pri dekletu odvrne?

Matevž: Recimo vzvišenost ali nesramnost ( se ima za nekaj več). Hkrati pa, da se ne postavlja na zadnje mesto. Poleg tega me odvrne tudi kajenje.

Tinkara: Si bil mogoče že kdaj prej na kakšnem zmenku na slepo?

Matevž: Na žalost ali srečo še nisem bil na zmenku na slepo.

Tinkara: Imaš kakšno posebno taktiko kako osvojiti dekle? Nam jo lahko zaupaš, če ni skrivnost?

Matevž: Ena izmed možnosti je spoznavanje v klubih. Skupaj zaplešeta. Zdi se mi, da to pri puncah vedno vžge. Drugače je vedno odvisno od situacije, kako pristopiš k punci oz. kako jo lahko osvojiš. ;)

Tinkara: Kje najraje spoznavaš dekleta?

Matevž: Najlažje se spoznam z njimi na kakšnem žuru. Najraje na kakšni majhni privat žurki, kjer jo lahko povabiš na ples in se spoznata preko zabave.

Tinkara: Kaj pa spletne zmenkarije?

Matevž: Nikoli nisem iskal zveze/ljubezni/punce preko spletnih zmenkarij. Priznam, da sem že koga spoznal preko kakšnega socialnega omrežja oz. aplikacije. Te zadeve se mi zdijo, da so namenjene zabavi in spoznavanju večih ljudi, v hitrem času. Nikoli ne veš, kaj vse se lahko zgodi.

Tinkara: Kakšno mnenje imaš o dobivanju z nekom,ki siga spoznal prek interneta. Misliš, da se odnos sploh obnese, če si spoznal nekoga preko socialnih omrežij? Ali se v to ne zapletaš in raje pristajaš na tkanje poznanstev zgolj v živo?

Matevž:Spoznavanje preko socialnih omrežij se mi ne zdi nič spornega. Mislim, da ni važno kje se spoznaš, ampak kako to pelješ naprej. Seveda je lahko nerodno, če se pri tipkanju preko socialnih omrežij ( z osebo) neznosno zabavaš, v živo pa je čisto druga zgodba. Po mojem mnenju sta oba načina spoznavanja zanimiva.

Tinkara:Omenjal si, da se zatečeš k umetnosti, ko potrebuješ čas zase. Z njo se nekako odklopiš od realnega sveta. Spada k tvoji umetniški žilici tudi ples?

Matevž: Res je, umetnost oziroma ustvarjanje se mi še od nekdaj pomaga odklopiti od stvari, ki sem jih imel v glavi. K njej sem se zatekel, ko sem potreboval čas zase. Glede plesaje podobno. Razlika med umetnostjo in plesom je le ta, da se z njim odklopiš na podlagi zabave, pri umetnosti se odklopim v miru in ponavadi razčistim probleme pri sebi.

Tinkara: Kako bi se opisal v vlogi plesalca?

Matevž: Opisal bi se kot zabaven plesalec, ki ima rad bolj energično in moderno plesno glasbo. Sicer nimam nobenih profesionalnih izkušenj glede plesa, ampak kljub temu mislim, da nobena nebi bila razočarana nad plesom z menoj.

Tinkara: Tvoj najljubši ples je…

Matevž: Po pravici povedano, se mi okus za glasbo vedno spreminja glede na razpoloženje. Prav tako je odvisno od tega kje sem.

Tinkara: Katerega bi opredelil kot najtežjega?

Matevž: Rekel bi, da se da vseh vrst plesa dokaj hitro naučiti. Določeni koraki so malce težji, a z vajo se da doseči vse.

Tinkara: Kako to, da si se odločil ravno za to oddajo?

Matevž: Iskreno povedano sem se prijavil zgolj zaradi nastopanja na televiziji ( beri: pred kamero). Sama ljubezenska vsebina oddaje ni imela velikega pomena pri tem. Bi pa dodal, da, če vsebina oddaje ( zmenki na slepo) ne bi bila kombinirana s plesom, se vanjo ne bi prijavil.

Tinkara:Ples zahteva veliko vaje. Predstavi nam potek vaj in snemalnega dne.

Matevž: Imel sem samo 3 vaje.Sama koreografija ni predstavljala nekih večjih težav, naučil sem se je kar v uri in pol.Nato sem svoje znanje in korake samo utrjeval oz. jih izpopolnjeval.

Tinkara: Zagotovo ste morali kakšen prizor večkrat ponavljati. Nam lahko zaupaš kje je bilo največ kiksov?

Matevž: Ples je bil nezaigran in je bil takšen, kakršnega smo videli na posnetku. Nezaigranost se vidi tudi v manjših napakah, ki so se pojavile v oddaji. Razlog za kakšen zamujen korak je bila razlika med površinama. Treningi so potekali na manjši površini kot plesni nastop.

Tinkara: Je bil to tvoj prvi nastop pred kamerami? Ali že imaš izkušnje in je bila to zate mala malica?

Matevž: Imam nekaj manjših izkušenj pred kamero, tako, da to ni predstavljalo »nekega« večjega problema.

Tinkara: Morda veš na podlagi česa ti je bila dodeljena ravno ta soplesalka? Je šlo za naključje, ker se je pač prijavila istočasno v oddajo kot ti in je tvoja vrstnica?

Matevž: Vse pare so izbrali po skupnih značajih in željah vsakega posameznika.

Tinkara:Kako je bilo plesati s popolnoma neznanim dekletom?

Matevž:Bila je čisto nova izkušnja. Seveda plešeš na žurih z neko neznano osebo, vendar je v tem primeru bilo vse skupaj še bolj zanimivo, saj je bilo ogromno priprav in skrivnosti pred nastopom. Izkušnja bila veliko boljša od plesa z nepoznanim dekletom. Bil sem na trnih, ker je nisem poznal.

Tinkara: Zagotovo si si poskušal predstavljati kako bo izgledala tvoja soplesalka. Je izbranka ustrezala tvoji predstavi ali si si jo zamišljal kako drugače?

Matevž: Verjetno si bi jo vsak poskušal predstavljati. Jasno, da sem si jo tudi jaz.
Po pravici težko odgovorim na to vprašanje, saj je bila soplesalka prijetna in simpatična, vendar to ni bilo to.

Tinkara: Vajinega plesa niso gledali vsi. Jim lahko poveš, katerega sta plesala?

Matevž: Določili so nama bolj živahen ples, zaradi ujemanja glasbe, ritmov z najinim značajem. Plesala sva na pesem: ''You're the one that i want'', iz filma Briljantina (ang. Grease).

Tinkara: Bi izkušnjo ponovil? Ali se načrtuješ udeležiti še kakšnega drugega resničnostnega šova?

Matevž: Same oddaje oziroma zmenkarije ne bi ponovil.Skrivnostni način in ples sta mi bila zelo všeč tako, da bi bila kakšna podobna izkušnja zelo zanimiva.

Tinkara: V kakšnem odnosu sta s Kajo? Vaju je ples združil?

Matevž: Med nama je zgolj prijateljstvo.

Tinkara: Tvoji plani za prihodnost so… Ostajaš v plesnih vodah?

Matevž: Kakih posebnih načrtov glede plesa nimam. Drugače pa seveda ostajam v plesnih vodah. Kakšnemu povabilu na ples se ne bom odrekel, oziroma bom povabil katero tudi sam.

Tinkara: Priporočaš bralcem, da se prijavijo v oddajo?

Matevž: V kolikor ima kdorkoli željo po nestrpnem in skrivnostem čakanju, da spozna osebo, s katero bo skupaj zaplesal, mu z veseljem priporočam, saj je to zelo zanimiva izkušnja.

Tinkara: Si kaj bolj »popularen«, odkar so te dekleta videla v oddaji? Dobivaš veliko sporočil?

Matevž: Haha, iskreno je bilo po socialnih omrežjih kar nekaj sporočil glede oddaje. Po komentarjih od neznanih ljudi sodeč, me je v oddaji videlo kar precej ljudi. :)

Tinkara: Matevž, hvala za intervju. Veliko sreče in uspeha ti želim tako v ljubezni kot pri samem ustvarjanju.

Vi, drage bralke in bralci pa se kakšen četrtek ob 21.00 uri namestite na kavč, ugriznite v vaš najljubši prigrizek, pijte čaj, zavijte sev toplo odejo in preklopite na Planet tv. Oglejte si naslednje pare, ki bodo zaplesali pri inštruktorjih in voditeljih Jagodi in Juriju Batagelj.

vir slik: Instagram, z dovoljenjem Matevža Gortnarja

Starejši zapis:

Duhovi

Novejši zapis:

Tema o blogu