ljubezen Dobra karma

Verjeli ali ne: ljubezen se skriva v krvni skupini...

evelyn vadie sides Svet24.si

Malčico so iskali kar dva dni, ob strani ji je ...

PERISKOP zan katja3 Reporter.si

Janšev državni sekretar za nacionalno varnost ...

peter-kočjaž, filipini Svet24.si

FOTO: Peter in Natalija obtičala na Filipinih: ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

Rok Kunaver Njena.si

'Robert' v resnici dobrosrčen in dobrodelen

Kako v srednjo šolo?

Kako v srednjo šolo?

Datum zapisa: 10.07.2019

Živjo,

zdaj sicer uživaš zaslužene počitnice, ampak se boš prej ali slej začela pripravljati tako fizično kot tudi psihično na srednjo šolo. Sem pa prepričana, da si o srednji šoli že razmišljala, zato ti želim v tem blogu svetovati in upam, da pomagati kako lažje in z manj treme v srednjo šolo.

Srednja šola je prelomnica, saj si v osnovni šoli bila že ''domača'', s učitelji ste se poznali, poznala si tudi prostore in pa seveda sistem kako deluje šola. V srednji šoli so stvari malce drugačne, mogoče kje tudi zelo. Bo pa prvi dan zelo poseben, kot so prvi dnevi šole vedno.

Pomembno je, da si ti ti in da se ne pretvarjaš, da si drugačna. Najpomembnejši je prvi vtis. Kako si te bodo po prvem dnevu zapomnili tako boš v njihovih očeh zavedno, tudi če se spremeniš.

NOVI PRIJATELJI

najbolje je, da takoj navežeš stike s sošolci, kar je v današnjem času z vsemi omrežji čisto preprosto. Če si komunikativna ti ne bo ''bed'' navezati stikov s sošolci. Svetujem ti, da sodeluješ pri raznih skupinskih dejavnostih (projekti na šoli ali izven šole) in tako spoznaš dosti ljudi.

PROFESORJI

v srednji šoli so profesorji in ne več učitelji. Nekateri so zelo občutljivi na to če jim rečeš učitelj, saj na začetku bo mogoče bolj težko se navaditi, ampak bo sčasoma. In še nasvet, če si se slučajno zamerila kateremu profesorju ne smeš obupati in pustiti ta predmet v smislu, da bi ti bilo vseeno in se ga ne bi več učila, ampak se zelo dobro nauči njegovo snov in pojdi na test oziroma spraševanje ter mu dokaži, da si sposobna in te ta ''prepir'' ni odvrnil od predmeta.


In pa najpomembnejše: če vidiš, da ti stvari ne ležijo, ne gre ali te pa sploh ne zanima zamenjaj šolo, ker prej ko to narediš boljše bo in naj te ne bo strah druge šole ter novih sošolcev, ker to delaš zase ne za druge.

Če imaš kakršno koli vprašanje, ga pusti spodaj in ti bom z veseljem pomagala.

Do naslednjič, Maja