zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

mojzes Petisvet.si

Zgodovina magije - 6. del: Mojzes, največji ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Kako v srednjo šolo?

Kako v srednjo šolo?

Datum zapisa: 10.07.2019

Živjo,

zdaj sicer uživaš zaslužene počitnice, ampak se boš prej ali slej začela pripravljati tako fizično kot tudi psihično na srednjo šolo. Sem pa prepričana, da si o srednji šoli že razmišljala, zato ti želim v tem blogu svetovati in upam, da pomagati kako lažje in z manj treme v srednjo šolo.

Srednja šola je prelomnica, saj si v osnovni šoli bila že ''domača'', s učitelji ste se poznali, poznala si tudi prostore in pa seveda sistem kako deluje šola. V srednji šoli so stvari malce drugačne, mogoče kje tudi zelo. Bo pa prvi dan zelo poseben, kot so prvi dnevi šole vedno.

Pomembno je, da si ti ti in da se ne pretvarjaš, da si drugačna. Najpomembnejši je prvi vtis. Kako si te bodo po prvem dnevu zapomnili tako boš v njihovih očeh zavedno, tudi če se spremeniš.

NOVI PRIJATELJI

najbolje je, da takoj navežeš stike s sošolci, kar je v današnjem času z vsemi omrežji čisto preprosto. Če si komunikativna ti ne bo ''bed'' navezati stikov s sošolci. Svetujem ti, da sodeluješ pri raznih skupinskih dejavnostih (projekti na šoli ali izven šole) in tako spoznaš dosti ljudi.

PROFESORJI

v srednji šoli so profesorji in ne več učitelji. Nekateri so zelo občutljivi na to če jim rečeš učitelj, saj na začetku bo mogoče bolj težko se navaditi, ampak bo sčasoma. In še nasvet, če si se slučajno zamerila kateremu profesorju ne smeš obupati in pustiti ta predmet v smislu, da bi ti bilo vseeno in se ga ne bi več učila, ampak se zelo dobro nauči njegovo snov in pojdi na test oziroma spraševanje ter mu dokaži, da si sposobna in te ta ''prepir'' ni odvrnil od predmeta.


In pa najpomembnejše: če vidiš, da ti stvari ne ležijo, ne gre ali te pa sploh ne zanima zamenjaj šolo, ker prej ko to narediš boljše bo in naj te ne bo strah druge šole ter novih sošolcev, ker to delaš zase ne za druge.

Če imaš kakršno koli vprašanje, ga pusti spodaj in ti bom z veseljem pomagala.

Do naslednjič, Maja