Klemen Janežič - OBREZ!!! Odkrito.si

Znan Slovenec na urgenci s hudimi poškodbami

novi sad umor Svet24.si

Masaker v Srbiji: Mirjano in njena starša ubil ...

veliki pok Petisvet.si

Srhljiva napoved: čas se bo ustavil in zavrtel ...

zzzs Svet24.si

Dodatne plenice in posteljne predloge ljudem z ...

anastasija ražnatović Svet24.si

Cecina hči nikoli bolj razgaljena: Kaj bo na to ...

Lady Marmalade 3 Njena.si

Tako lepo družinico ima slovenski voditelj

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Tu so nastali krvavi posnetki Helene Blagne

Kako umetniki napišemo res dobra besedila?

Kako umetniki napišemo res dobra besedila?

Datum zapisa: 12.11.2018

Svoje občutke najlažje izraziš s pisanjem. O določenih stvareh se ne moreš z nikomer pogovarjati, tvoja najboljša terapija je pisanje.

Pisanje pomaga v 90% situacijah. Ravno to je moj najljubši hobi, ki me vsak dan rešuje.

Veš kdaj ti pisanje najbolj pomaga? Ko se želiš s kom pogovarjati, a se ne moreš, lahko prosto pišeš o čemerkoli, npr. o svojem dnevu.Kot bi imela nekakšen dnevnik, namišljenega prijatelja, ter pišeš o svojem dnevu, svojih strahovih.

Se ti je kdaj zgodilo, da bi najraje koga pretepla ali pa si bila noro zaljubljena v koga, vendar o svojih občutkih nisi mogla govoriti z nikomer? Tudi takrat lahko pišeš. Namesto, da se jeza kopiči v tebi cel dan, raje razlij svoje občutke na papir. To je še najbolj učinkovita terapija, verjemi, da deluje.

Mogoče na podlagi tega odkriješ svoj talent. Morda se najdeš v umetniškem svetu; kot pisateljica, scenaristka,igralka, skladateljica.

Če poslušaš sporočila besedil pesmi res dobro, potem boš razumela sporočilo.Vendar pesmi ne nosijo samo sporočil, temveč zgodbe. Včasih moramo poznati zgodbo pevca, pesnika, da zares razumemo besedila.

Naj ti dam primer. Zagotovo poznaš slavno pevsko skupino queen, kajne?Večino njihovih pesmi je napisal Freddie Mercury. Njegovo življenje je bilo zelo težko. Njegove pesmi govorijo ravno o tem, o osamljenosti, ljubezni in še marsičem. Če želiš besedila res dobro razumeti, potem si moraš o njem prebrati čimveč stvari ter si obvezno ogledat film Bohemian Rhapsody. Film ne govori samo o njegovem življenju, ampak tudi o celotni skupini.

Skozi besedila izražamo svoje občutke, izkušnje. Ko smo žalostni, pišemo nekoliko bolj tragično, žalostno vsebino. Takrat, ko smo veseli pa obratno. Saj veš, kako je, ko si slabe volje. Takrat ti je do poslušanja umirjenih komadov, kosi vesela, se ti poslušajo bolj energični ritmi.

Seveda so vsa besedila – pesmi, zgodb, filmov vključeni tudi različni vsakdanji dogodki, izkušnje.

Skoraj v vseh likih lahko najdemo delček sebe.To velja predvsem za filme, ki govorijo o problematiki najstnikov.

Včasih se nam zgodi, da se v kakšnega lika povsem doživimo. Toliko skupnega imamo z njim.

Morda se ti kdaj zdi, da se teme filmov in zgodb ponavljajo.Vendar so to le teme, o katerih se premalo govori. Avtorji pišejo zgodbe iz svojega pogleda na situacije.

Vsak film ima drugačno sporočilo. Ljudje se bi morali nad sporočili filmov res zamisliti.

Marsikdo si včasih misli, da je pisanje in igranje čisto preprosto.

Daleč od tega. Tako pisanje, kot igranje vzameta zelo veliko časa.

Za pisanje moraš biti res razpoložen in dobiti neko dobro idejo, da se lahko sploh razpišeš.

Igrati je res krasen občutek,vendar potrebuješ po drugi strani tudi kar nekaj »kondicije«.

Kaj mislim s to kondicijo?

Na snemanju si cele dneve, moraš biti v formi pač. Seveda zraven spada veliko besedila. Zdaj bo kdo pomislil,scenarij vzame še posebej veliko časa, ker je zelo veliko besedila in se ga j potrebno naučiti.To pravzaprav povsem ne drži. Besedilo ti je zgolj oporna točka, da veš kaj boš povedal. Vendar je logično, da poveš na svoj, sproščen način. Drugače zgleda naučeno, preveč zaigrano.

Jasno je, da je razlika med igranjem po svojem scenariju, ter po scenariju nekoga drugega.

Režija ter pisanje scenarija vzame res ogromno časa. Najprej moraš sploh imeti neko vsebino, zgodbo. Potem pride šele dvogovor ter didaskalije. Če želiš posneti svoj film, moraš dobiti ekipo(igralce ter snemalno ekipo).

Biti režiser, pomeni tudi prevzemati zelo veliko odgovornost. Zakaj? Cel projekt vodiš ti. Jasno, da pomaga producent, a še vseeno je režiser, režiser. Ta oseba vodi cel projekt ter daje igralcem navodila, kako naj odigrajo, kje. Seznanja jih pač s svojimi idejami, da je film tipi topi. Čeprav je treba kakšen prizor zelo velikokrat ponavljati. Včasih se zgodi, da kakšen kader snemaš po desetkrat. Lik mora biti skorajda takšen, kot si ga zamisliš. Lahko se zgodi, da, če določenega lika ne bi bilo, potem bi lahko cela zgodba izgubila smisel.

V bistvu celoten smisel tega dela začneš razumeti šele takrat, ko si v tem.

Starejši zapis:

GLASBA JE....

Novejši zapis:

O M G ! i will die!