oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

utopitev, utopljenec Svet24.si

V Strunjanu utonila oseba, oživljanje neuspešno

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

Goran Dragić 2 Odkrito.si

Goran Dragić odprl pametno košarkarsko igrišče...

de-donno Odkrito.si

Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti ...

Kako se učiti in biti uspešen v šoli?

Datum zapisa: 30.11.2020

Hej, jst sem Lara in sem nova na najstnica.si, stara sem 13 let in dolgo sem se spraševala kako naj se učim in brskala po internetu kako naj se učim in ugotovil, da si mora vsak najdet sam neko svojo rutino, in jst sem poskušala na razne načine ustvarit svojo rutino in po dveh letih sem jo našla, tako da jo želim pomagat najti tudi vam.

Zdaj je odvisno kdaj ve hodite spat in kdaj prihajate iz šole. Jaz sem ugotovila, da sem nočni tip učenja, kar pomeni da se najlažje učim ponoči, lahko ste tudi jutranji tip učenja, kar pomen, da se zbudite prej da se lahko učite. Lahko se tudi učite popoldne ko pridete iz šole.

Povem vam samo, da morate biti dovolj naspani in imejte pospravljeno sobo, tako se boste najlažje učili. Kdaj se boste učili je tudi odvisno ali imate svojo sobo saj ponoči tistim ki so z vami v sobi ne bo všeč če bo prižgana luč, to vam povem po lastnih izkušnjah. Če ste v dijaškem domu, pa bi se radi učili v tišine ne da kdo v ozadju kriči prosite za svojo sobo ali pa prosite da vas dajo v drug dom. Odločitev je pa le vaša, kdaj se boste učili in kje. Imejte stalen prostor kjer se boste učili saj če boste en dan nekje drug dan drugje se bodo vaši možgani zmedli, in ne boste zbrani. Na steno kjer se učite si prilepite svoje cilje katere želi te v šolskem letu izpolniti. Ne pozabite na urejeno pisalno mizo in pospravljeno sobo saj če ne bo pospravljeno boste razmišljali o tem. Zelo pomembno je tudi, da se začnete učiti en teden pred ocenjevanjem saj zaden dan pred ocenjevanjem vam ne bo uspelo predelati vse snovi in boste na koncu se učili pozno v noč in naslednji dan ne boste dovolj naspani. Med učenjem si morate vzeti kratek odmor med katerim se morate ustati in narediti par počepov in iti na svež zrak. Med učenjem morate imeti tudi vedno na voljo zapiti vodo ( ne sme biti nobena sladkana pijača ampak prav voda) in vedno svež zrak. Lahko se učite z prepisovanjem snovi, lahko z branjem, lahko pa tudi prosite nekoga da vam prebere snov in vi poslušate tako kot vam najbolj ustreza, če vam ne grejo tuji jeziki v glavo probajte besede z vašim vsakdanjim življenjem.

Upam da sem vam z tem kaj pomagala, če vas še kaj zanima me vprašajte pod komentar.

Starejši zapis:

Kako do...

Novejši zapis:

anketa