spela ponomarenko Odkrito.si

Uspešna slovenska športnica drugič noseča!

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. maja

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

indira in teja Njena.si

Indira postala žrtev znane slovenske mamice

Kako najbolje izkoristiti zimske počitnice?

Kako najbolje izkoristiti zimske počitnice?

Datum zapisa: 13.02.2018

Hej!

Verjetno si že opazil/a, da se zimske počitnice bližajo 100 na uro. In ker sem ponavadi dobro organizirana, sem tokrat naredila seznam, kako preživeti zimske počitnice. Upam, da bo komu prišlo prav.

________________________________________________________________

1. dan: lenarjenje

Prvi dan zimskih počitnic nameni izključno lenarjenju, da si odpočiješ od šole. Zjutraj dolgo spi, čez dan pa glej televizijo ali bodi na telefonu in računalniku. Dobra ideja je tudi pisanje zgodb, pesmi in risanje. Pojdi v knjižnico po kakšno dobro knjigo ali film. Skratka, prvi dan se razvajaj in lenari. Čas nameni izključno sebi in po možnosti brez prijateljev. Moraš imeti tudi čas zase.


2. dan: snežene igre

Povabi čim več prijateljev. Za začetek se lahko greste sankat na bližnji hrib, lahko tudi tekmujete, kdo se dlje sanka. Po vsaj pol ure sankanja se malo odpočijte in naredite čim lepše snežake, lahko tudi katero koli drugo žival. Uporabite domišljijo. Najlepši snežak je razglašen za zmagovalca. Zdaj sledi še najboljši del: kepanje! Čas je za noro zabavo. Ko boste vse izmučene in utrujene od vseh teh sneženih dejavnosti, pojdite na vročo čokolado.


3. dan: nakupovanje

S prijatelji ali mamo pojdita v najbližji shopping center, nato pa je čas da si kupiš stvari, ki si jih že dolgo želiš. Če greš z veliko prijatelji, zaradi boljše organizacije reci prijatelje, naj na list napišejo vse trgovine, kamor si želijo iti. Nato boste primerjali sezname in nakupovanje ne bo tako utrujajoče in dolgo, kakor je bilo včasih. Za tiste, ki pa bi to organizacijo radi nadgradili, predlagam, da si poleg trgovin napišeš še stvari, ki si jih v posamezni trgovini želiš kupiti. Na internetu prebrskaj, koliko približno bo vsaka stvar stala in vzemi približno toliko denarja. Na koncu nakupovanja pojdite še v kakšno restavracijo.

4. dan: izlet

Čas je za družinski izlet! Predlagaj kakšen hrib ali goro, ki je primerna za vašo družino in je blizu vašega kraja. Jaz predlagam Šmarno goro, velikokrat sem že bila na njej in ponuja odlične pogoje. Poleg Šmarne gore rada obiščem tudi Orle. Če pa imaš rajši navadne sprehode po naravi, predlagam Jezersko. To je majhen kraj, ki je zelo naraven in še posebaj zdaj, pozimi je odličen prostor za zimske aktivnosti.

5. dan: peka piškotov in slaščic

Ta dan je idealen, da ostaneš doma in se lotiš peke slaščic. Jaz imam najraje mafine, palačinke, biskvit z vanilijevo kremo. Seveda pa se lahko lotiš tudi novih receptov, še posebaj zabavno bo, če ti bo pomagal/a sestrica ali brat. Prilagam nekaj idej za peko.

Kinder pingvin

Miške

Oreo cheesecake

Milka kolački

Malinini razpokančki


6. dan: Večer s starimi prijatelji

Čez dan lahko greš na kakšen sprehod ali pa narediš kaj za šolo, če imaš s šolo veliko obveznosti. Ampak glavni del dneva bo večer. Povabi vse svoje stare prijatelje, s katerimi nimaš veliko stikov. Naj pridejo okoli 6 ure. Nato jim ponudi dobro večerjo, tukaj je nekaj namigov:

Testenine

Klasična pizza

Po večerji je čas za filme. Lahko izbereš kakšne komedije ali kriminalke, odvisno kaj radi gledate. Jaz predlagam Princeskine dnevnike ali Pitch perfect. Pri meni sta se ta dva filma dobro odnesla.

Skratka, s starimi prijatelji se imej res fino, lahko se igrate tudi resnica ali izziv ali kaj podobnega.

7. dan: Čas za šolo

Med počitnicami si se spočila, toda jutri je šola in čas je, da ponoviš snov. Kljub mučnemu učenju pa lahko dopoldne greš na sprehod ali pa s prijatelji na kokakolo.

Starejši zapis:

Vzemi si minutko

Novejši zapis:

Makeup