Kaj početi med poletnimi počitnicami?

Kaj početi med poletnimi počitnicami?

Datum zapisa: 02.06.2017

Spet se bliža konec šolskega leta in s tem seveda tudi dolge poletne počitnice. Verjetno jih že nestrpno pričakuješ, a po drugi strani ne veš niti, kaj boš sama s seboj, glede na to, da trajajo malo več kot dva meseca. No, posedanje pred računalnikom, televizijo, računalniškimi igricami ter socialnimi omrežji je vsekakor odveč. Virtualno življenje te vsekakor ne bo osrečilo, zato ti priporočam, da se tokrat raje ozreš okoli sebe, se vklopiš v resnično življenje in daš vse te tvoje napravice na stran. Najbolje bo, da začneš hoditi ven, se družiš s pravimi prijatelji, spoznavaš nove ljudi, se ukvarjaš s športom, bereš kakšne knjige… Ker so dnevi dolgi, ti predlagam, da si nekako sestaviš urnik in si svoje dneve razporediš tako, da ti ne bo dolgčas.

Za začetek počitnic je najboljše, da nekaj dni lenariš in se tako odpočiješ od napornega učenja v šoli; zvečer pa se sprosti v dobri družbi prijateljev, vendar ne pijančuj.

157592d39ba51597eebfc1d0c3effcc7.jpg

Najpomembnejše je, da si v stiku s svojimi vrstniki, lahko si srečen, če imaš dobro družbo – v kateri se lahko zabavaš, sprostiš, pogovarjaš, spoznaš nasprotni spol in tudi ugotavljaš, kakšni ljudje ti ugajajo. Ni nujno, da se s prijatelji zabavaš samo na koncertih ali pa na pijači, lahko se tudi dogovoriš z njimi, da greste kam na kampiranje oz. taborite ob kakšnem jezeru ali reki, prepevate ob tabornem ognju, ampak ne pozabi - brez uporabe FB-ja in drugih socialnih omrežij! Preživetje v naravi ti omogoča odličen odklop.

Tako s prijatelji kot z družino si lahko organizirate kakšen piknik. To je prav tako ena izmed odličnih možnosti za druženje. Ni nujno, da čas preživiš samo s svojimi ''zdajšnjimi'' prijatelji, lahko se tudi dobiš s kakšnim starim prijateljem. To je odlična možnost, da nadoknadita čas, ko se nista videla zaradi šolskih obveznosti, saj si imata prav gotovo tudi marsikaj za povedati.

Kako in kje boš preživela počitnice pa je tudi seveda odvisno od finančnega stanja

Če se dobro razumeš z mamo, je to morda dober čas, da izkoristita kakšen teden kje na morju in s seboj vzameš še kakšno fajno, zgovorno prijateljico – najboljši so ženski pogovori ali ''čveki'' in pa jutranja kavica. Na morju lahko počneš tudi veliko aktivnosti : se sončiš, plavaš, surfaš, bereš knjige ali časopis, ter se zvečer sprostiš ob večerji s kozarčkom vina.

67079fadf4a97f9c1dca3b335264a2a1.jpg

Prav tako pa je obvezen obisk znanih krajev, tako kot v Sloveniji kot po celi Evropi. Ali boš potovala z agencijo ali pa po svoje, je popolnoma tvoja odločitev. Na izbiro imaš veliko možnosti, recimo pelješ se lahko na Dunaj z vlakom, s katamaranom v Benetke, s kolesom po Sloveniji, obiščeš Škotsko, vročo Sicilijo ali pa greš odkrivat vulkanske Tenerife.

V primeru, da imaš veliko denarja in te zanimajo jeziki, ti priporočam, da se udeležiš jezikovnih taborov v Londonu, Brightonu ali Oxfordu.

Če te zanima delo s konji, šport in bi rada spoznala nove ljudi, pa je najboljše, da se za kakšen teden dni udeležiš jahalnega tabora.

Kako pa dobiti denar?

Lahko si tudi samostojna in si nekaj denarja prislužiš sama, tako, da greš delat preko študentskega servisa. Prosi svoje stare starše, da ti dajo nekaj denarja, oziroma se kar s starši dogovoriš za žepnino. In evo - počitnice so kot na dlani!

Nikakor se med počitnicami ne zapiraj v hišo, preživi jih koristno, naj bo to čas zabave, spoznavanja novih kultur, učenja jezikov ter predvsem zabavaj se, sprosti in bodi obdana s pozitivo.

Vse lepo ti želim!

9f84926b96921ae5aee3d996d724b6b5.jpg

Starejši zapis:

Resnična ljubezen?