lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

Mirjam Poterbin, mama luke dončića Svet24.si

Ponosna Dončićeva mama sina ne bo pustila samega...

parazitski črv, parazit, Dirofilaria repens Svet24.si

FOTO: Bulica na njenem obrazu je skrivala ...

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

ženska v vodi Petisvet

Domača metoda, ki osupljivo pomlajuje

simona mastnak jože Njena.si

Ko so ugasnile kamere, je bilo vroče

Kaj pa ti veš o življenju?!

Datum zapisa: 28.02.2018

Naslovno vprašanje sovražim. Kar zmrazi me, ko me kdo vpraša: "Kaj pa ti veš o življenju?" Temu običajno sledi pripoved o tem, kako lepo in super življenje živim. Med pripovedjo običajno neštetokrat zavijem z očmi. Verjamem, da vse te pripovedi niso slabo-namerne, ampak vseeno. Kako lahko človek človeku očita, da o življenju preprosto nima pojma? Vsak posameznik je bojeval svoje bitke, če se lahko tako izrazim. Vsak. In vsakdo se spopada z bitkami, o katerih morda njegov sogovornik ne ve ničesar. Ja, razumem, moja bitka je težja kot tvoja. Vse, kar se dogaja meni, je huje kot to, kar se dogaja tebi. Ne. Ne strinjam se. Vse je stvar posameznika.

Nihče mi ne bo očital, da sem smrklja, ki ji je bilo vse prineseno na pladnju. Da sem tu, kjer sem zdaj sem potrebovala nekaj energije, nekaj motivacije, nekaj vzponov in padcev. Ne trdim, da sem že dosegla, kar sem želela, ampak sem pa na poti tja. In ja, moje življenje je MOJE življenje. Nikoli nisem živela in preživela tako kot ti, ti in ti. Lahko poskusim nekoga razumeti, ampak spet, razumela bom glede na svoje mišljenje. In nihče me ne bo učil, da razmišljam narobe. Ne, razmišljam po svoje. In ja, mogoče nisem tista, ki ve vse o življenju in lahko deli nasvete, vem pa, da moje življenje vsekakor ni bilo postlano samo z rožicami. Vsak dan se trudim, resnično trudim, vsak dan se "borim", vsak dan. Imam boljše in slabše dneve, kot vsi, kajne? Ampak, odločena sem, da pridem v boljši položaj, v položaj, ki si ga želim. Ne ciljam previsoko ampak dovolj visoko, da je dosegljivo.

Ne glede na to, kaj si preživel, kaj ti je življenje pripravilo, se vsak dan znova učiš o življenju. Tako kot jaz. In ne glede na vse si človek, ki se trudi. Verjamem, da se vsak trudi po svoje in po svojih najboljših močeh. To verjamem za vsakega, vključno z mano.

Ker se trudim, tudi poskušam razumeti življenje, zato mi enostavno nihče ne more očitati, da o življenju nimam pojma. O življenju vem, kolikor sem se do zdaj uspela naučiti. Verjamem, da je pred mano še veliko, ampak kakorkoli.

Lahko rečete, da pretiravam, lahko rečete karkoli, ampak konec koncev gre samo za moje mnenje in moje poglede na svet okrog mene. Razumem, da se verjetno ne strinjate vsi, tudi jaz se z marsikom ne strinjam, pa mu vseeno ne očitam. Zakaj? Ker živi svoje življenje, jaz pa živim svojega - tako kot znam.