Idealni kraji za počitnice

Idealni kraji za počitnice

Datum zapisa: 18.06.2017

Pa so poletne počitnice tik pred vrati! Pravijo, da mora človek nekajkrat na leto zamenjati svoje domače okolje za kakšno drugo, kjer si naberemo nove energije, spoznamo kakšne nove ljudi, se razgledamo naokoli – skratka - si napolnimo baterije.

Če želiš pobegniti samo za vikend, ti predlagam podaljšani vikend od petka do nedelje kar v našem slovenskem priljubljenem letovišču Portorož. Nekaj dni prej si rezerviraj apartma, hotel ali najcenejšo varianto - hostel kar preko Booking.com. Pač pogledaš , kakšne so cene in v minuti imaš rezervacijo potrjeno. Portorož je idealen za kakšno dobro morsko večerjico in kafetkanje v kavarni Cacao. Poležavate pa lahko kar na mivki, saj so tam ležalniki in senčniki kar precej dragi.

Če ti starši dovolijo, pa lahko greš tudi kampirat s prijatelji na hrvaško obalo. Najbolje je, da obiščete kakšen kamp v Umagu ali Poreču z lastnim prevozom, seveda če imaš že 18 let, če še pa nisi polnoletna, pa se lahko odpravite z javnim prevozom, kar traja malo dlje, ampak važen je cilj. Kampi v Istri so urejeni, cene pa so zmerne.

V primeru, da ne maraš kampiranja oz. šotorjenja, pa se s starši dogovori, da rezervirate kakšen ugoden apartma brez posrednikov kar preko interneta; na fejsbuku najdeš veliko ugodnih ponudb za zmerne cene na kakšnem hrvaškem otoku - otok Pag, tam pa je tudi obvezen obisk Zrć, kjer lahko spiješ kakšen koktejlček in se zabavaš na beach partyjih celo noč. Ampak previdno – tam je vedno gneča, bodi v svoji družbi in pamet v roke!

V Sloveniji pa ti predlagam obisk jahalnega tabora v Mokronogu, adrenalinske izkušnje na reki Soči - kanujing, tečaj tujih jezikov na Rogli, obisk bazenov v kakšnih toplicah ali pa če so ti všeč gore in narava ter zdrava družba, pa še skorajda zastonj je – pojdi v prekrasne slovenske hribe - potrebuješ nahrbtnik in obilo dobre volje.

Skrbi na stran, veseli se mladosti, najdi si dobro in zdravo družbo, veseli se mladosti – jeseni pa zopet s polno paro v novo šolsko leto.

Starejši zapis:

Človek? Kaj pa vem...

Novejši zapis:

najbolj si želim...