vunjak 2 Odkrito.si

Boleči spomini Dejana Vunjaka: z mislijo nanj ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 21. avgusta

prosperity spell Petisvet

Astro nasveti: od 20.8. do 26.8.2018

Mala malina 1 Svet24.si

FOTO: Za trenutek se je še predramila … Ko jo ...

sir egipt Svet24.si

FOTO: Arheologi našli tole čudo: ugotovili, da ...

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Jure in Alenka Kosir Njena.si

Zaradi tega Alenka Košir še vedno joka

Brez mesa

Brez mesa

Datum zapisa: 19.04.2018

Živijo!

V mojem prvem blogu z naslovom "Namen", sem napisala, da bodo blogi tudi o meni. In to je prvi blog, ki bo pripovedoval o meni in mojih prepričanjih. Mislim, da naslov pove vse in, da ne rabim razlagati o čem bo ta blog govoril.

Stara sem 20 let in sem že dobrih 10 let vegetarijanka. Ja, prav ste prebrale, polovico življenja že ne jem mesa. Pogosta vprašanja, ki jih dobivam so: V obdobju, ko si odraščala in se razvijala nisi jedla mesa ali si prepričana, da s tabo ni kaj narobe? Kaj sploh ješ? Ali si kdaj zaželiš mesa na krožniku? Kako pa boš v nosečnosti? In teh vprašanj imam počasi dovolj. Včasih sem resno premišljevala o teh vprašanjih in iskala konkretne odgovore, ki bi ljudem zaprli usta, a danes rečem samo to: "Zakaj pa ti ne poskusiš vegetarijanstva, mogoče bi sam našel te odgovore."

Torej zakaj sem se sploh odločila za vegetarijanstvo? Sprva mi v šoli niso bile všeč hrenovke, pa rdeče meso, kasneje pa tudi ostalih mesnih izdelkov nisem jedla v šoli. In nekje v četrtem razredu osnovne šole sem tudi doma začela vztrajati pri tem, da ne bom jedla mesa in družina mi ni oporekala.

Zakaj danes ne jem mesa? Do danes se je moje mnenje zelo spremenilo. Ne, ne jem mesa, ker mi ni dobro, ampak zaradi tega, ker sem sem v vseh teh letih odkrila grozote za mesom, ki ga ljudje vsakodnevno uživajo in pravijo kako je dobro.

Moja babica mi še danes kdaj reče:"Ja, to so te tak v šoli razvadli, če bi v šoli mogli pojest vse kaj ste dobli ne bi bla tak žlikava." In moj odgovor je bil zadnjih nekaj let tak: "Ne babi, v to me je prisilil svet in ne šola."

0b44fa098240870128a7f364728e2746.jpg

Moje mnenje je takšno, da če bi vsak videl v realno plat prehrambene industrije in mogel žival preden bi jo lahko pojedel ubiti, vsaj četrtina ljudi na svetu ne bi poskusila mesa.

S tem zapisom, ne vsiljujem nobenega veganstva, ali vegetarijanstva. Iskreno povedano me ne moti, če jeste meso in zagovarjate vse v zvezi z njim.

Me pa zanima vaše mnenje glede veganstva/vegetarijanstva, in ali bi vas zanimal blog na temo dogajanja v prehrambeni industriji?

~ Monika

Starejši zapis:

Usoda

Novejši zapis:

Best friends...