GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Goran Dragić kot junak iz pravljice

25. 8. 2017; 09.00
Avtor: K.M.
Goran Dragić se navdušuje nad inovativno jopo Z.N.E. Hoodie.
Košarkarski as Goran Dragić ni samo vrhunski športnik, po novem je tudi glavni junak slikanice za otroke z naslovom Goran, legenda o zmaju.

V resnični pravljici bodo bralci odkrili, kaj vse NBA zvezdnik počne, ko ni na košarkarskem parketu.

Pravljico Goran, legenda o zmaju je napisal mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki je v zadnjih letih ustvaril že nekaj podobnih knjig, najbolj znane med njimi so Lipko in KošoRok, Lipko in svetovni prvaki, ki govorita o junaku in maskoti evropskega košarkarskega prvenstva 2013 v Sloveniji, ter Tina in medvedja moč, katere glavna junakinja je Tina Maze.

"Slikanica Goran, legenda o zmaju je zgodba resničnega junaka, povedana na pravljičen način, ki je otrokom blizu. Z osebnim nagovorom Gorana Dragića bo sporočilo pravljice doseglo slehernega bralca in navdihnilo tudi bodoče mlade zmaje," so zapisali pri založbi DZS, ki je pravljico natisnila v 5000 izvodih in ki je v prodaji od sredine avgusta po ceni 19,80 evrov.

Goran Dragić bo slikanico, ki med drugim opisuje njegovo košarkarsko pot, prepleteno z vzponi in padci, zmagami in porazi, predstavil ta petek, 25. avgusta, ob 14. uri, v Cityparku oziroma na prostoru pred trgovino Swarovski.

Goran Dragić je 2015 izdal tudi svojo biografijo z naslovom Dajte Gogiju žogo, ki na skoraj 300 straneh predstavlja njegov košarkarski razvoj od začetkov v ljubljanskih Kosezah do zvezdniškega statusa v ligi NBA oziroma Miamiju.

prejšnji članek
Tu je nova pesem Taylor Swift
Obsedena!
Tu je nova pesem Taylor Swift
naslednji članek
To je hrana, zaradi katere bo tvoja koža sijala
Moj life
To je hrana, zaradi katere bo tvoja koža sijala
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska