Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Športna aktivnost, ki bo to pomlad poskrbela za tvojo postavo

24. 4. 2017; 09.31
Avtor: K.M.
kolesarjenje

foto: Arhiv Svet24

Skoči na kolo!

Izberi pravo kolo zase

Če prisegaš izključno na vožnjo v naravi in po gozdih poteh, potrebuješ zmogljivejše gorsko kolo, ki ima širše pnevmatike z izrazitejšim profilom, kar omogoča boljši oprijem s podlago. V Hervisu najdeš vrhunska gorska kolesa znamk Cygnus, Scirocco, X-Fact, KTM in Focus. Dobro vzmetenje in zmogljivejše zavore ti omogočajo udobnejšo vožnjo tudi po bolj grobih podlagah. Če pa si ljubiteljica bolj razgibanih terenov, potem ti Hervisovi strokovnjaki priporočajo cross kolesa znamke KTM ali Focus. Gre za vsestranska kolesa, ki omogočajo bolj udobno vožnjo po razmeroma nezahtevni podlagi z izjemno kakovostnim menjalnikom.

Hervis pa ponuja celostno kolesarsko opremo, med drugim tudi pestro izbiro kolesarskih oblačil. Zgornji in spodnji deli so iz prilagodljivih ter zračnih materialov, kot sta poliamid in mikrovlakna rippstop, ki omogočajo optimalno odvajanje vlage ter te ščitijo pred pregretjem. 



Servis je ključen za varno vožnjo polno užitkov

Za brezskrbne športne užitke je dobro, če kolo pred vsako sezono in po njej ustrezno pripraviš. Treba ga je očistiti, preveriti verigo, delovanje menjalnika, zavor in luči. Ker doma večinoma nimamo ustrezne opreme za tovrstno vzdrževanje, je priporočljivo kolo odpeljati na strokovni servis, kjer ti strokovnjaki s svojim znanjem nudijo potrebno podporo. Lahko ga pripelješ tudi v Hervisov servis, kjer ti bodo izkušeni serviserji pregledali in zamenjali zastarele oz. obrabljene dele, ter ga pripravili na varne vožnje po mestu ali gorskih poteh. Pred začetkom se vedno prepričaj, da ima kolo polne zračnice in dobro delujoče zavore, prilagojene terenu, po katerem se boš vozili. Za zahtevnejše poti je priporočljivo imeti zmogljivejše zavore, ki omogočajo odzivnejše ustavljanje, kjerkoli že voziš. Poleg terena moraš pri izbiri kolesa upoštevati še vrsto drugih dejavnikov. Zelo pomembna je velikost, ki si jo lahko dodatno prilagodiš z nastavitvijo višine sedeža in krmila. Prav tako se razlikujeta sedeža za moške in ženske. Pri ženskah je sedež nekoliko krajši in širši, zgornja cev okvirja pa nekoliko znižana. Pomembno je tudi kakovostno vzmetenje, predvsem za vožnjo izven asfaltiranih cest. Seveda pa ne smeš pozabiti na čelado, ki nudi učinkovito zaščito pred poškodbami glave, a le, če jo znaš pravilno uporabljati in izbrati. Mora se tesno prilegati glavi in biti na notranji strani oblazinjena, ter se nikoli ne sme za več kot dva centimetra premikati.

prejšnji članek
Odkrij pomen svojih sanj
Moj life
Odkrij pomen svojih sanj
naslednji članek
S tem posladkom boš vedno navdušila
Moj life
S tem posladkom boš vedno navdušila
Preberite tudi