Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Športi, ki ti bodo poleti pomagali do popolne postave

23. 5. 2017; 06.45
Avtor: K.M.
MG_0303
Še je čas ...

Obstajajo športi, ki jih lahko izvajaš zgolj ob določenih pogojih in obstajajo športi, ki jih lahko izvajaš vedno ter povsod. Tokrat smo se odločili, da ti predstavimo najboljše poletne športe, ki navdušujejo tudi naše uredništvo. Pozabi na plavanje in tek, te dva športa sta znana že sama po sebi!

Surfanje
Surfanje, oziroma deskanje na vodi, je šport, ki je v slovenski kulturi prisoten že nekaj let. V zadnjih letih, predvsem z dostopnostjo lokacij, kjer se ta šport lahko izvaja, pa je vse skupaj postalo izjemno priljubljeno tudi med mladino. Izvajaš lahko dve vrsti surfanja. Eno je surfanje na valovih, pri katerem uporabljaš zgolj desko, pri drugem surfanju, oziroma windsurfanju, pa imaš še jadro, voziš pa se seveda s pomočjo vetra. Najbolj priljubljeni destinaciji trenutno sta Grčija in Španija (predvsem kanarski otoki). 



Kajtanje
Kajtanje se sicer lahko izvaja tudi na kopnem, a je vseeno največji razvoj doživelo v vodi. Pri kajtanju gre, da si na desko fiksirana, podobno kot pri bordanju, na dolgi vrvi pa držiš pedalo, ki ti pomaga pri premikanju z vetrom. Ko ga enkrat dodobra osvojiš, lahko postane eden izmed najbolj adrenalinskih športov, kar si jih kadarkoli preizkusila. 




Supanje
Supanje je zagotovo najlažji izmed športov, če govorimo o vsakdanji uporabi. Na profesionalni ravni pa je prav tako zahteven. V zadnjih letih si lahko suparje opazila tudi v slovenskem morju, na jezerih ali pa kar na reki. Deska je nekoliko večja, na njej stojiš, ali klečiš, poganjaš pa se z veslom. 




Vsi trije športi vplivajo na celotno telo, ki ga na ta način dobro oblikuješ. Za večje napore pa seveda potrebuješ tudi kondicijo, kar pa gre z roko v roki. 

prejšnji članek
Kendall Jenner postavlja nove trende v modi!
Obsedena!
Kendall Jenner postavlja nove trende v modi!
naslednji članek
Se bosta The Weeknd in Selena preselila skupaj?
Obsedena!
Se bosta The Weeknd in Selena preselila skupaj?
Preberite tudi