Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Pri vadbi upoštevaj nasvete vrhunske športnice

8. 4. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
_Hervis _foto ales hostnik (13)

foto: Aleš Hostnik

Maruša Mišmaš ti predstavlja vaje za moč in stabilizacijo!

Pri nas smo že pisali o tekaških nasvetih slovenske atletinje, Maruše Mišmaš. Vrhunska atletinja pa ti tokrat predstavlja 6 vaj za moč in stabilizacijo, saj sta obe pomembni za tek, telo in ostale športne aktivnosti. 

1. Izpadni korak – Stojiš v širini ramen, narediš korak naprej na peto, dvigneš roke in ohranjaš širino bokov. S sprednjim kolenom ne smeš preseči prstov sprednje noge. Telo je ves čas vzravnano.
2. Deska – Ulezi se na trebuh, nasloni se na podlakti. Telo imej vzravnano, upri se na prste na nogah, napni trebuh in zadnjico. Naredi 3 ponovitve, vsakič držite vsaj 20 sekund. Postopoma podaljšuj čas izvajanja vaje.
3. Stranska deska – Iz položaja deska dvigneš eno roko in jo iztegneš nad seboj v zrak. Vajo izvajaj izmenično z levo in desno roko. Ves čas si v iztegnjenem položaju.
4. Trebušnjaki – Iz ležečega položaja na hrbtu postavi noge v pravi kot in jih dvigni v zrak, z dvigom glave napenjaj trebušne mišice.
5. Prenašanje teže – Iz ležečega položaja na hrbtu rahlo pokrči noge in jih dvigni malenkost od tal, raven trup dvigni od tal. Roke skleni in jih prestavljaj z ene strani bokov na drugo. Vajo nadgradi z držanjem uteži.
6. Počep – postavi se v počep pod pravim kotom in ostani v položaju vsaj 30 sekund. Vajo ponovi vsaj trikrat. Postopoma podaljšuj čas izvajanja vaje.


prejšnji članek
Knjiga, ki jo moraš prebrati
Obsedena!
Knjiga, ki jo moraš prebrati
naslednji članek
2Cellos navdušila polne stožice
Obsedena!
2Cellos navdušila polne stožice
Preberite tudi