Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Preveri, v kakšni kondiciji si

11. 7. 2017; 11.16
Avtor: Ana K.
185744140
Na ta način boš vedela, če si telesno dobro pripravljena.

Ker je nastopil praznični čas, verjetno rada posežeš po slastnih dobrotah, ki ti jih pripravita babica in mami, ampak vendarle pride tudi čas, ko moraš te pregrehe popraviti, a ravno tukaj nastopi težava. Nikar ne začni s preveč intenzivno vadbo, ker si lahko škodiš. Preden se lotiš aktivnosti, preveri v kakšni kondiciji si in temu prilagodi vadbo.

Na kakšen način lahko preveriš svojo telesno pripravljenost?

Če si do sedaj mislila, da ti to lahko pove tvoj srčni utrip v mirovanju, si se motila. Če imaš nižjega še ne pomeni, da si bolje pripravljena, ampak lahko to tudi pomeni, da je tvoje srce bolno in utrujeno. V kolikor želiš preveriti svojo kondicijo, moraš utrip najprej pospešiti in ga nato opazovati.
Usedi se na kolo ali pa obuj tekaške copate in kar se da pospeši svoj utrip do svojih skrajnih zmogljivosti in poskušaj v tem tempu zdržati čim dalj časa. Ko se ustaviš, preštej število srčnih utripov v petih sekundah in to pomnoži z 12, da dobiš srčni utrip na minuto. Enako stori čez eno minuto. Če srčni utrip ne pade vsaj za 15 udarcev na minuto, pomeni, da si v zelo slabi kondiciji in moraš telesno vadbo prilagoditi le-temu.
Svetujemo ti tudi, da se o svoji vadbi pogovoriš s kakšnim profesionalcem, saj ti bo znal sestaviti ustrezen trening in te usmeril glede na tvojo telesno pripravljenost.
Ne pozabi na šport, ker je ključna pot do zdravja, zategadelj mora biti del tvojega življenja ;).

prejšnji članek
Za lepe lase poskrbi pri  osnovi
Lepotičenje
Za lepe lase poskrbi pri osnovi
naslednji članek
Ko ti fant reče, da si njegov angel
Obsedena!
Ko ti fant reče, da si njegov angel
Preberite tudi