andrej-plenković
Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z Domovinskim gibanjem?

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

To lahko počneš kar med gledanjem televizije

18. 6. 2017; 02.45
Avtor: Ana K.
Predstavljamo ti tri čisto preproste vaje.

V tem hitrem tempu, ki ga imaš zaradi šole in drugih obšolskih dejavnosti, velikokrat pozabiš na svoje zdravje. Zato ti je najstnica priskočila na pomoč in poiskala tri vaje, ki jih lahko izvajaš ob koncu dneva, med gledanjem televizije. Zdravje ti bo hvaležno.

1. Vaja: Počepi ob steni
Ker vemo, da ne boš mogla odmakniti pogleda stran od televizijskega zaslona, izvajaj počepe ob steni, glavo pa imej obrnjeno proti televiziji.

Izvedba:
S hrbtom se postavi ob steno. Stopala pomakni malo naprej in se počasi spuščaj v počep, dokler ne prideš do položaja sedenja. To ponovi dvajsetkrat. Svetujemo ti, da narediš vsaj tri sete.

Zakaj ta vaja?
Ker v šoli veliko časa presediš in moraš razgibati noge.


2. Vaja: Očesna telovadba
To vajo izvajaj med oglasi.

Kako telovaditi z očmi?
Sedeti moraš pokonci in sprostiti ramena. Potem si izberi točko na stropu in jo poglej. Zatem pa poglej še v tla. Nato se zazri v točko na skrajni levi in še na skrajni desni. To je prvi del telovadbe z očmi. Vajo ponovi še štirikrat.

Nadaljuj z drugim delom, s kroženjem. Krožiš tako, da se ustaviš na štirih skrajnih točkah. Zgornji, desni, spodnji in levi. Tudi to vajo moraš ponoviti štirikrat.

In še zadnji del telovadbe. Menjavanje točke oddaljenosti. Najprej se zazri v točko, ki je precej oddaljena od tebe in potem še v točko, ki ti je čisto blizu. Petkrat zamenjaj pogled od oddaljene točke, do tiste, ki ti je blizu.

Zakaj ta vaja?
Zato, ker tudi tvoje oči potrebujejo razgibavanje. Učenje, gledanje v računalnik, branje, vse to jih utrudi in vpliva na poslabšanje dioptrije. Zgoraj opisano vajo je priporočljivo izvajati predvsem zato, da vsaj malo upočasniš slabšanje vida.


3. Vaja: Vadba na sobnem kolesu
Ni boljšega kot, da hkrati telovadiš in gledaš televizijo. Vadba bo minila hitreje, ti pa se boš počutila naravnost fantastično.
Pri tej vaji potrebuješ le sobno kolo in cilj. Za začetek poskusi kolesariti na sobnem kolesu vsak dan, vsaj dvajset minut.

Zakaj ta vaja?
Za nabiranje kondicije in izboljšanje telesne pripravljenosti.

Združi prijetno s koristnim, tvoje telo ti bo hvaležno ;).

prejšnji članek
Kako si lahko 'kul'?
Obsedena!
Kako si lahko 'kul'?
naslednji članek
BQL v seriji Jaz sem Luna
Obsedena!
BQL v seriji Jaz sem Luna
Preberite tudi