stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Te mobilne aplikacije ne boš mogla več uporabljati

21. 7. 2017; 07.40
Avtor: K.M.
profimedia-0282385002

foto: Profimedia

Je to dokončen konec?

Twitter je sporočil, da po štirih letih ukinja priljubljeno videoaplikacijo Vine, s katero sta postala svetovno znana tudi Shawn Mendes in Cameron Dallas. Objave bodo sicer še vedno na voljo na svetovnem spletu, od koder jih boš lahko tudi prenesla na svoj računalnik, žal pa jih ne boš mogla spremljati po mobilni aplikaciji. Je to torej konec uspešne aplikacije za kratke in preproste videoposnetke?

Po Vinu je bilo vsak dan deljenih več videoposnetkov kot po priljubljenem in močno uveljavljenem Youtubu. Šlo je predvsem za močno orodje, ki je v svet družbenih omrežij prineslo novo obliko umetnosti, komuniciranja in kreativnosti. V zgolj šestih sekundah so uporabniki ustvarjali videoposnetke, ki so povedali več kot včasih cel film. Vine zagotovo pomeni uvod v vse priljubljene možnosti uporabe preostalih aplikacij in omrežij, predvsem Snapchata, ki je revolucijo naredil s fotografijami in videosposnetki, ki po nekaj sekundah izginejo.

V resnici ne bo ukinjena celotna aplikacija, ampak jo je Twitter zgolj spremenil v aplikacijo, s pomočjo katere boš še vedno lahko snemala šestsekundne videoposnetke, vendar jih boš lahko samo shranila ali objavila izključno na svojem računu na Twitterju. Platforma z različnimi in številnimi videoposnetki, ki so pred leti obnoreli svet, pa se poslavlja. Ne bo več kanalov, uporabnikov ali seznamov predvajanja, postala bo zgolj orodje, podaljšana roka družbenega omrežja, za izmenjavo kratkih mnenj.

Komu je uspelo s pomočjo Vina?


Ob vsej drami, ki se je v svetu zabave zgodila preteklo leto, ko je Justin Bieber zapustil Instagram, pa so vsi pozabili, da je bil priljubljeni glasbenik zvest uporabnik Vina, na katerem je objavljal kratke izseke iz zasebnosti, uvode v nove hite in posnetke ustvarjanja. Po drugi strani je Vine velikokrat uporabljala tudi Ariana Grande, a je le redko objavljala lastne posnetke; pogosteje je delila zanimive vsebine drugih uporabnikov. Leta 2013 je na Vinu nase opozoril danes 18-letni Shawn Mendes. Objavljal je številne interpretacije svetovnih uspešnic in si tako zagotovil tudi prvo glasbeno pogodbo. Podobno si je že leto prej pozornost zagotovil priljubljeni Cameron Dallas, ki je na Vinu objavljal šale na račun svoje družine in zato pozneje osvojil tudi številne nagrade za najbolj priljubljeno internetno zvezdo.

Kaj zdaj?
Če si bila tudi ti ena najzvestejših uporabnic Vina in si dnevno spremljala uporabnike ali celo sama objavljala videoposnetke, imamo zate odlično idejo. Ni ti treba obupavati zaradi novice o ukinitvi aplikacije, saj so njeni ustvarjalci že naznanili, da pripravljajo novo videoaplikacijo, za katero upajo, da te bo prav tako navdušila. Morda bi se lahko vprašali, zakaj ustvarjajo podobno aplikacijo, kot so jo ukinili, a ni tako. Novi Hype se bo bolj osredotočal na prenos v živo, torej boš lahko snemala videoposnetke, tvoji sledilci pa jih bodo lahko neposredno spremljali. Super dodatek je tudi, da boš lahko ob prenosu dodajala fotografije, animacije, videoposnetke in besedilo ter celo predvajala glasbo. Hkrati pa boš lahko vse te stvari tudi urejala, na primer povečala fotografijo, ki jo boš želela pokazati, in tako usmerila pozornost na to, kar boš želela poudariti.

Osebe, ki bodo tvoj prenos spremljale, bodo lahko postavljale vprašanja, sodelovala v anketah, vse skupaj komentirale in sam prenos delile s svojimi prijatelji. Šlo bo torej za neko nadgradnjo blogov in Facebookovega prenosa v živo, in morda boš lahko ustvarila celo lastno oddajo.

prejšnji članek
JoJo Siwa je posnela video s priljubljeno YouTubarko
Obsedena!
JoJo Siwa je posnela video s priljubljeno YouTubarko
naslednji članek
Poletje naj bo na petkah
Lepotičenje
Poletje naj bo na petkah
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska