Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Fenomen blogerskih knjižnih uspešnic

12. 12. 2016; 12.00
Avtor: K.M.
oliw
Blogi, vlogi in podobni portali so zadnjih nekaj let osnovna oblika zapisov, ki jo najstnice z veseljem vsak dan prebirate.

Nekateri avtorji so celo tako priljubljeni, da so postali eni izmed vzornikov panog, ki jih v svojem delu po večini pokrivajo – od modnih gurujk, umetnic ličenja, glasbenih senzacij in še in še. Zanimivo pa je, da se jih vse več odloča tudi za drugo obliko medija. Bolj klasično in tisto, o kateri pravijo, da bo kmalu izumrla.

Mnogi, ki so svojo slavo doživeli na internetu in jih tudi ti naravnost obožuješ, so se odločili, da bodo svoje ideje in kreativnost prelevili v bolj klasično obliko – v knjigo. Seveda v tisto trdo knjigo, ki jo lahko primeš v roke, jo prelistaš in v resnici fizično obstaja.

Zanimiva odločitev, predvsem zato, ker številni še vedno pravijo, da mladi takšnih knjig ne berete več, kar pa seveda ni res. Saj si nam tudi ti že večkrat dokazala, da klasične knjige nadvse obožuješ. Verjetno so se prav zato številni ustvarjalci blogov in vlogov odločili, da svoje ideje predstavijo tudi na tak način. Odločitev je bila seveda pravilna, saj so prav te knjige ene največjih uspešnic zadnjih let. Prodajajo se po celotnem svetu in prevajajo v številne jezike, nekatere pa so bile že večkrat razprodane. Prav ta uspeh je verjetno sprožil tudi nekakšen domino učinek, saj je zdaj videti, kot da se prav vsi z interneta vračajo v klasiko.

Najbolj priljubljeni blogerji in vlogerji, ki so svoje znanje, ideje, kreativnost in samo življenje prelevili v knjige:

Zoe Sugg, Zoella. 

Tanya Burr.

Oli White.

Bi ti na seznam dodala še koga? 

prejšnji članek
Se bo ta pevec lahko kosal s skupino One Direction
Obsedena!
Se bo ta pevec lahko kosal s skupino One Direction
naslednji članek
Vrača se najbolj priljubljena dirkaška družina
Obsedena!
Vrača se najbolj priljubljena dirkaška družina
Preberite tudi