Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

To knjigo moraš prebrati preden si ogledaš film

6. 11. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
preden se poslovim

foto: Profimedia

Čustvena zgodba, ki jo moraš spoznati tudi v knjižni različici.

Zagotovo že veš, da so zgodbe v knjižnih oblikah v večini primerov veliko boljše kot njihove, filmske, tudi kvalitetne, različice. Zato ti priporočamo, da knjigo, ki ti jo predstavljamo danes, prebereš še preden se poglobiš v njen filmski svet. 

Lauren Oliver je spisala mladinsko knjigo Preden se poslovim (Before I Fall), ki je med mladinskimi kot tudi odraslimi bralci postala prava mednarodna uspešnica. V začetku leta je izšla tudi njena filmska različica, v kateri pa je glavno vlogo odlično odigrala vsestranska Zoey Deutch. Vseeno ti priporočamo, da v roke najprej vzameš knjigo, kasneje pa te tudi film ne bo razočaral. 

foto: Učila International/Knjigarna Felix

O zgodbi:

Za priljubljeno srednješolko zadnjega letnika Samantho Kingston bi moral biti 12. februar – kupidov dan – poln zabave, čestitk, vrtnic in ugodnosti, ki jih uživajo tisti na vrhu družbene lestvice. In tako tudi je, dokler tiste noči ne umre v strašni prometni nesreči. Vendar pa se naslednje jutro znova zbudi. Pravzaprav Sam svoj zadnji dan živi sedemkrat, preden spozna, da že z majhno spremembo na življenja drugih vpliva veliko bolj, kot si je lahko kdaj predstavljala.

Knjiga se ukvarja s provokativnimi vprašanji o ljubezni, smrti in tem, kako življenje enega človeka vpliva na življenja toliko drugih. Lauren Oliver pa je s svojim osupljivim prvencem postala ena najpomembnejših pisateljic mladinske literature.

prejšnji članek
Liam Hemsworth je tako presenetil Miley Cyrus
Obsedena!
Liam Hemsworth je tako presenetil Miley Cyrus
naslednji članek
To ti sporočata fanta BQL
Obsedena!
To ti sporočata fanta BQL
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska