požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Vaje, ki jih lahko izvajaš doma

3. 8. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
kolejump
Za pripomoček si izberi kolebnico!

To je le nekaj možnih vaj, ki jih lahko izvajaš s kolebnico, in če jih boš preizkusila, boš ob njih gotovo uživala. Prepričani smo, da si znaš tudi sama izmisliti nove in drugačne vaje, ki te bodo zabavale. Le deset minut na dan je dovolj, da dosežeš lepo postavo v nekaj tednih in poskrbiš za zdravje. Poleg tega pa pazi tudi na zdravo prehrano in ne pozabi čez dan popiti dovolj tekočine.

Vaja št. 1: Kolena visoko v zrak


Med skakanjem skušaj dvigati kolena, kolikor visoko le lahko. Ko dviguješ kolena, si predstavljaj, da se skušaš pri tem z vsakim kolenom dotakniti nosu, saj boš le tako resnično dvignila koleno v zrak, kolikor le moreš. Res je, da se najverjetneje ne boš dotaknila nosu, a to je le trik, s katerim boš lahko izvajala vajo stoodstotno, kot se od tebe pričakuje.
Vaja št. 2: Levo in desno
Najprej začni vajo z enominutnim sonožnim skakanjem čez kolebnico, nato pa nadaljuj s skakanjem vstran, torej na levo in desno eno minuto. Da boš ohranila ravnotežje, si izberi neko točko pred seboj in jo opazuj ves čas skakanja.
Vaja št. 3: Zasuk v bokih
Preden se lotiš vaje, najprej začni sonožno skakati, da se seveda navadiš, nato pa počasi začni sukati boke levo in desno med vsakim skokom. Pri tem pazi, da tvoj trup ostane zravnan in da sukaš levo in desno zgolj noge in boke. Pomembno je, da se suka le tvoj spodnji del trupa, sicer lahko povzročiš poškodbe hrbtenice.
Vaja št. 4: Osmice
Prepogni kolebnico na polovico in jo primi na obeh koncih z rokami. Ko si pripravljena, začni s kolebnico izvajati osmico, in sicer vse od leve strani trupa do desne in nazaj. Osredotoči se na trebušne mišice in na to, da izvajaš čim večjo osmico, saj bodo le tako tvoje trebušne mišice res delovale.
Vaja št. 5: Preskakovanje kolebnice
Položi kolebnico na tla pred seboj vodoravno in se postavi pred njo. Upogni kolena in nato preskoči kolebnico ter pristani v počepu, pri katerem naj bo ena noga pred drugo. Nato se obrni in ponovi enako v drugo smer. Izvajaj vajo, kolikor hitro le lahko, in pri tem pazi, da kolena resnično upogneš do pravega kota in nič dlje.

prejšnji članek
Kako naj vem, ali sem mu všeč, ko pa ne želi govoriti z mano?
Moj life
Kako naj vem, ali sem mu všeč, ko pa ne želi govoriti z mano?
naslednji članek
Hrana, ki ti bo olajšala tek
Obsedena!
Hrana, ki ti bo olajšala tek
Preberite tudi