Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kaj moraš jesti po telesni vadbi?

16. 7. 2017; 11.30
Avtor: K.M.
Banana-and-nuts
Kljub telovadbi in športni aktivnosti, številne naredite napako, ko se po tem nepravilno prehranjujete. Preveri, kaj moraš jesti po telesni vadbi.

Tudi, če se z vadbo ne ukvarjaš zaradi hujšanja, ampak ti to predstavlja neko vrsto sprostitve, je prehrana vseeno pomembna. Le-ta lahko vpliv na tvoje počutje po vadbi in zagotovo si ne želiš, da bi bilo le-to slabo. Vseeno pa ti predstavljamo nekaj pravil o tem, kaj, kako in kdaj jesti. 

Jej 30 - 60 min po vadbi: 

Morda razmišljaš napačno, saj bo intenzivni telesni vadbi ničesar ne ješ, v mislih pa imaš 'naj telo hujša'. To pa nikoli ni pravilno razmišljanje. Tvoje telo bo, odvisno od moči vadbe, delalo in presnavljalo še 30 - 60 minut po vadbi in v tem delu moraš vanj vnesti določene hranilne snovi. Makaroni pol ure po vadbi niso nikoli slaba izbira. 

Beljakovine so pomemben, a ne edini del prehrane! 

Beljakovine, ali proteini, pomagajo pri rasti in razvoju tvojih mišic (predvsem čisto meso), a pri vadbi niso edini pomembni del prehrane. Za regeneracijo mišic, vez in tudi kosti, moraš v telo vnesti tudi dobre in zdrave maščobe. Dober obrok po vadbi je tako smuti, saj se sestavine hitreje absorbirajo, ki pa more vsebovati vse. Od beljakovin, sadja, zelenjave, oreškov, morda celo fižol ...

Naj bo tvoja hrana čim bolj realna.

Torej, izogibaj se večkrat, prevečkrat obdelani hrani. Najboljše je vedno domače, hkrati pa naj bo vse skupaj prekuhano samo enkrat, saj se s kuhanjem izgubljajo določene hranilne snovi. 

Najbolj pomembno: 

Tako pol ure pred vadbo (pol litra), med vadbo (požirek ali dva na petnajst minut) in pol ure po vadbi (vsaj pol litra) v svoje telo vnesi veliko tekočine, najbolje, da je to voda, ali pa voda zmešana z grenivkinim sokom, saj moraš svoje telo dobro hidrirati. 

prejšnji članek
Sta Selena in Demi zopet prijateljici?
Obsedena!
Sta Selena in Demi zopet prijateljici?
naslednji članek
Z glasom prepričal sodnike, slavo mu je preprečila tragična smrt
Obsedena!
Z glasom prepričal sodnike, slavo mu je preprečila tragična smrt
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska