zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Maja Keuc raziskuje lastno ranljivost in strahove

24. 4. 2024; 08.00
Avtor: K.M.
Maja Keuc

Maja Keuc foto: Urša Premik

Pevka po dolgem času navdušuje z novo glasbo in napoveduje nekaj prav posebnega.

»Zame je lepota življenja kot glava sončnice, ki se vedno obrača proti soncu in išče svetlobo, simbolizira upanje, ljubezen ter vero v življenje.« Ta vitalna energija oživlja Majo Keuc, eno najbolj cenjenih pevk, ki je zasedla sam vrh glasbene scene. Po izjemnem uspehu Slovenije na Evroviziji se je podala v tujino, kjer je z odliko zaključila študij glasbe v Rotterdamu, ter pričela delovati v priznani založbi Baggpipe v Stockholmu kot piska pesmi za svetovni trg.

Nepredvidljive okoliščine pandemije so jo v letu 2020 pripeljale v Slovenijo. Sproščeno in ustvarjalno okolje domačega terena jo je spodbudilo, da se ponovno preizkusi v ustvarjanju glasbe v materinem jeziku. Majina strast, predanost in jasna vizija so obrodili sadove. Skorajda se že čuti vonj po svežem cvetju, saj se bliža izid albuma, poimenovanega SONČNICE.

Album pa napoveduje z novo pesmijo Labirint. Avtorska skladba nas popelje skozi globine spoznavanja lastne ranljivosti in strahov. Osredotočena je na trenutek, ko se zavemo, da smo na svoji poti sami, da nihče ne more namesto nas prevzeti bremena, ki ga nosimo globoko v sebi. Spodbuja nas k sprejemanju te resnice, obenem pa nas bodri na poti samoljubezni. Ključno je, da podremo svoje zidove in odpremo srce v vsej svoji ranljivosti in razsežnosti. Pesem z epskim refrenom in bogatim aranžmajem nas poboža z veliko mero čutnosti, senzibilnosti in iskrenosti.

prejšnji članek
Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot nazaj
Resničnostni šovi
Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot nazaj
naslednji članek
Na območju Cinque Terre v Italiji med prazniki uvajajo enosmerno pot
Svet slavnih
Na območju Cinque Terre v Italiji med prazniki uvajajo enosmerno pot