stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Julija na Ljubljanskem gradu zopet Film pod zvezdami

20. 6. 2017; 03.45
Avtor: K.M.
kinopodzvezdami
Letošnji kino na prostem Film pod zvezdami bo 5. julija odprla poetična animirana alegorija Rdeča želva v režiji Michaela Dudoka de Wita. Kot predfilm bodo zavrteli kratkometražno animirano Nočno ptico Špele Čadež, ki se bo tudi udeležila projekcije.

Film pod zvezdami tudi letos vključuje raznolik izbor kakovostnih filmov, ki so pustili pečat na minuli kinematografski sezoni, ob tem pa še pet predpremiernih in premiernih filmskih projekcij. Obiskovalci si bodo med drugimi lahko ogledali enega najtežje pričakovanih studijskih filmov leta, vojno dramo o zgodovinski Operaciji Dinamo Dunkirk: Boj do zadnjega moža v režiji Christopherja Nolana.

Na uvodni konec tedna bodo predpremierno predvajali Odisejo (Jerome Salle), epsko odo znanstveni radovednosti in filmski dokumentaristiki. Gledalci bodo "prekrižarili oceane in polovico stoletja v življenju oceanografa Jacquesa Cousteauja," napovedujejo v Kinodvoru.

Ljubljanski grad, priljubljena turistična destinacija.

Na programu Filma pod zvezdami se obeta še Lady Macbeth, svež filmski prvenec uveljavljenega gledališkega režiserja Williama Oldroyda. Gre za sodoben film noir, preoblečen v viktorijansko kostumsko dramo. Na spored so uvrstili tudi enega vrhuncev letošnjega Berlinala, zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem. Druga stran upanja je velemojstru absurdnega humorja Akiju Kaurismakiju prinesla srebrnega medveda za najboljšo režijo.

Film pod zvezdami se bo 29. julija sklenil z zadnjim filmom Emirja Kusturice Na mlečni poti, v katerem režiser in Monica Bellucci nastopita v glavnih vlogah vojne romance.

Na sporedu Filma pod zvezdami sta poleg uvodnega predfilma tudi dve slovenski celovečerni koprodukciji: Nočno življenje Damjana Kozoleta in dokumentarni film Dan osvoboditve Mortena Traavika o nastopu zasedbe Laibach v Severni Koreji, so še sporočili iz Kinodvora, ki Film pod zvezdami organizira z Ljubljanskim gradom.

prejšnji članek
Fantje to na tebi sovražijo
Moj life
Fantje to na tebi sovražijo
naslednji članek
Veliko uradno odprtje poletne sezone s skupino S.A.R.S.
Moj life
Veliko uradno odprtje poletne sezone s skupino S.A.R.S.
Preberite tudi