mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ideja za izlet: Sprosti svojo pustolovsko energijo!

26. 5. 2017; 02.54
Avtor: K.M.
Slika 1 - Foto Mirko Jug

Za adrenalin je poskrbljeno. foto: Mirko Jug

Toplejši dnevi so kot nalašč za adrenalinsko in pustolovsko energijo, ki ju lahko sprostiš v številnih parkih po Sloveniji.

Eden izmed takšnih je tudi Pustolovski park Vurberk, ki je svoja 'vrata' odprl pred letom dni. Z namenom širjenja že tako bogate turistične ponudbe v občini, so ga adrenalinski navdušenci postavili na lokaciji nekoč najlepšega gradu, Vurberk. Odlična izbira za kratek izlet v neposredno bližino Ptuja, kjer se lahko preizkusiš na različnih aktivnostih, če si nekoliko manj pogumna, pa lahko uživaš v neverjetnem razgledu, ki ti ga ponuja idilična pozicija gradu. 

foto: Ana Praprotnik

Park je primeren za goste od 5. leta starosti. Najstarejši obiskovalec, ki je preplezal vse proge, šteje 64 let, najstarejši udeleženec pa 71 let, premagal je prvo progo.

V parku lahko preizkusiš svoje fizične sposobnosti na treh višinskih in težavnostnih nivojih, skupaj pa ponuja kar 30 elementov, med katerimi so tudi vožnja z desko, zip-line, slack line, vožnja s kolesom, plezalna stena, pajkova mreža … Posebnost teh naprav pa je v tem, da moraš stopnjo izpeljati do konca, zaradi posebnega načina varnostne zaponke na jekleni vrvi oziroma po domače ''zajli'', ki ne dopušča vmesnega odpenjanja. Torej, če ne gre več naprej, boš morala nazaj. To pa ti predstavlja še dodaten izziv in adrenalin, saj veš, da moraš prav vsak element premagati s svojim znanjem, ravnotežjem, močjo in pogumom. 

Na napravah pa ne sproščaš zgolj adrenalina, razvijaš tudi moč, ravnotežje, vztrajnost, svojo potrpežljivost, solidarnost ... Čas preživiš v naravi, na območju nekdanjega ruskega sanatorija. 

Eden izmed težjih elementov na drugi stopnji, kjer delajo moč, ravnotežje in adrenalin. foto: K.M.

V prvi sezoni, park je odprt leto dni, jih je obiskalo že več kot 2000 gostov iz celotne Slovenije, njim pa so se pridružili še gostje iz Finske, Belgije, ZDA, Nemčije, Avstrije, Španije, Srbije, Grčije, Slovaške, Švice, Velike Britanije ... Poleg že obstoječih praznovanj rojstnih dni, športnih dni in gledaliških predstav, pa upravitelji parka že iščejo nove ideje in rešitve, s katerim bodo park povečali in naredili še bolj zanimiv. 

Kotiček na gradu Vurberk. foto: K.M.

Razgled iz bližnjega gradu Vurberk jemlje dih. foto: K.M.

Zagotavljamo pa ti, da je za energijo, adrenalin in pustolovski duh poskrbljeno že zdaj. To pa boš naslednji dan čutila tudi na svojih mišicah. 

prejšnji članek
Hitro do ravnega trebuščka
Obsedena!
Hitro do ravnega trebuščka
naslednji članek
Maja Keuc presenetila z novo glasbo
Obsedena!
Maja Keuc presenetila z novo glasbo
Preberite tudi