ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tako nagnusne znamenitosti pa še ne

11. 1. 2016; 03.38
Avtor: Ana K.
6780385711_8462c6a529_o
Ob tem ti bo postalo slabo.

Se strinjaš, da ljudje v večini primerov obiskujemo znamenitosti, ki so nekaj posebnega in nam ob pogledu nanje zastane dih? Vzporednice z opisanim lahko potegnemo tudi s primerom znamenitosti, ki ti jo bomo predstavili, a naj ti povemo, da ti ob pogledu nanjo ne bo zastal dih zaradi lepote, ampak zaradi začudenja, kako je sploh lahko kaj takega turistična atrakcija.

Predstavljamo ti umetnino, ki je polepljena s prežvečenimi žvečilkami. Najdeš jo lahko v ameriškem mestu Seattle pri gledališču Market Theater. Prej je bila zgradba običajna stavba, ki je izstopala s svojimi opekami, danes pa so le-te še komaj vidne, saj je pročelje stavbe povsem prekrito z živopisano lepljivo plastjo, ponekod debelo tudi več centimetrov. Če pogledaš od blizu vidiš, da je hiša pravzaprav oblepljena z žvečilkami.
Umetnina je svojo podobo začela pridobivati z letom 1990, ko so se ljudje, ki so čakali v vrsti za vstopnice kratkočasili in na zid lepili žvečilke. Leta 1999 pa so steno razglasili za turistično znamenitost.

Bi nenavadno turistično znamenitost označila za ulično umetnost ali kot najbolj nagnusno turistično atrakcijo kar si jo kadarkoli videla?

prejšnji članek
Njeno posebno sporočilo
Obsedena!
Njeno posebno sporočilo
naslednji članek
Zendaya spreminja igro
Obsedena!
Zendaya spreminja igro
Preberite tudi