stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Se bo sploh kdaj vrnil k skupini One Direction?

29. 8. 2017; 11.16
Avtor: K.M.
harry styles, premiera

foto: Profimedia

Že več kot leto je minilo, odkar so se fantje iz skupine One Direction odločili, da si bodo v skupini vzeli premor in se v tem času posvetili sami sebi.

Nov album – nova kariera?
12. maja je Harry izdal svoj prvi samostojni album, ki ga je poimenoval preprosto po sebi, Harry Styles. Na začetku ga je želel poimenovati po prvi pesmi, ki jo je predstavil javnosti, Sign of the Times, a si je premislil, saj bi tako preveč spominjal na 9. studijski album Princea, Sign o' the Times. Na albumu lahko najdeš 10 različnih pesmi, pod vse pa se je Harry podpisal kot soavtor. Navdih zanje naj bi iskal v svojem življenju in izkušnjah in prav zato številni v njih iščejo vzporednice z njegovimi preteklimi ljubezenskimi razmerji. Pesem Two Ghosts naj bi tako govorila o njegovi medijsko najodmevnejši zvezi s Taylor Swift. »Enake rdeče ustnice, enake modre oči, enaka bela srajca, nekaj več tatujev ...« so verzi, s katerimi neposredno odgovarja na njeno pesem Style, ki je pripovedovala o Harryju. V njej namreč Taylor poje o svojih rdečih ustnicah in fantovi beli srajci, in tako naj bi bila Two Ghosts neposredni odgovor, ki ga je Harry lepo zapakiral v svojo morebitno uspešnico.

Čeprav je slog glasbe v osnovi označen za pop, pa je v skladbah mogoče najti prvine klasične rokovske glasbe iz osemdesetih in devetdesetih let. Predvsem pa gre za močne balade, ki krepko spominjajo na nekatere najbolj prepoznavne rokovske sloge. Album je bil ustvarjen na Jamajki, kjer se je Harry prepustil čisto posebnemu kreativnemu procesu. To odločitev je v enem izmed intervjujev pojasnil s tem, da si je želel oditi nekam s svojimi prijatelji, obenem pa ni hotel, da ga ob tem motijo drugi dejavniki. Želel se je preprosto prepustiti delu in se ob tem ni nameraval ukvarjati z drugimi stvarmi. Kratek vpogled v ta ustvarjali svet je pevec dopustil tudi s kratkim dokumentarcem Behind The Album, ki si ga lahko brezplačno ogledaš na spletu.


Z novo in avtorsko glasbo pa je Harry nekoliko spremenil tudi svoj slog oblačenja. Čeprav je že prej veljal za tistega člana skupine, ki obožuje srajce, moške obleke, veliko nakita in bolj rokovsko obarvan stil, je vse skupaj v zadnjem letu še povzdignil. V njegovi garderobi je zdaj veliko živih barv (tudi rožnata in rdeča), v javnosti se velikokrat pojavi v vpadljivi moški dvodelni obleki, opazili so ga tudi že v moški obutvi z nekoliko pete ... Liam Payne je celo izjavil, da svojega otroka ne bi dal v varstvo Harryju, češ da ga je strah za Bearov slog oblačenja. Seveda je bilo vse povedano v šali. Ne glede na vse pa tudi ta, nekoliko drugačen slog pevcu zelo pristaja, tudi če se nekateri z njim ne strinjajo.

foto: Profimedia

Pojavile pa so se tudi govorice o novem dekletu priljubljenega pevca, saj so ga opazili v družbi blogerke in avtorice kuharskih knjig, Tesse Ward. Na to, ali se bo med njima res razvilo kaj trajnejšega, pa bomo morali še nekoliko počakati, saj poleg nekaterih skupnih in povsem nedolžnih fotografij trdnejšega dokaza o zvezi še ni bilo. Je pa res, da se Harry v javnosti ni pojavil niti z nobenim drugim dekletom, s katerim bi ga lahko kakor koli povezali.

Se bodo fantje spet združili?

Kljub številnim namigovanjem, da se skupina sploh ne bo več združila, fantje te govorice večkrat zanikajo. Še vedno so zelo dobri prijatelji, ki podpirajo drug drugega ob vseh novih in lastnih projektih ter drugih življenjskih prelomnicah. V uradni izjavi so njihovi predstavniki povedali, da se bo skupina združila, ko bo čas za to, in da datum še ni določen, če pa se bodo odločili kakor koli drugače, bodo to sporočili oni sami. Zato namigovanjem, ki jih ne potrdijo člani skupine, ni verjeti. Sicer je res, da nobeden izmed četverice ni obnovil pogodbe s staro založbo, a to niti ni zelo potrebno, saj bodo kot znova združena skupina gotovo zlahka našli novo pogodbo za ustvarjanje skupne glasbe.

One Direction foto: arhiv

Kaj se dogaja s preostalimi člani skupine?


V času, ko je Harry javnosti predstavil nov album, so bili dejavni tudi preostali člani skupine One Direction. Niall Horan, ki je navdušil že s svojim singlom This Town, je izdal še Slow Hands in predstavil pesem On the Loose. Pravi, da se ukvarja s svojim samostojnim albumom, in vztrajno nastopa na številnih prireditvah ter sodeluje v različnih oddajah. Najbolj je navdušil s svojim čustvenim in akustičnim nastopom na dobrodelnem koncertu One love, ki ga je v Manchestru organizirala Ariana Grande. Številni oboževalci namreč trdijo, da je z njim dokazal, da je v živo in v solo izvedbi slišati še bolje kot po radiu.

Svojo prvo samostojno pesem pa je v sodelovanju z raperjem Quavom izdal tudi novopečeni očka Liam Payne. Njegov prvenec nosi naslov Strip that down, za katero je izdal tudi videospot. Sicer pa se ukvarja s svojim prvorojencem Bearom, ki ga ima s pevko Cheryl. Razkril je, da si je to ime za otroka želela pevka, a da ji pri tej odločitvi ni mogel pretirano nasprotovati. Tudi on pripravlja samostojni album, več podrobnosti o njem pa še ne želi izdati.

Po materini smrti in obujeni zvezi z Eleanor Calder se Louis Tomlinson nekoliko umaknil iz javnosti. Poprvencu Just Hold On je navdušil tudi s pesmijo Back to you. 

Skoraj težko pa je verjeti, da bi se fantje kadar koli združili spet v prvotno zasedbo, v kateri je sodeloval tudi Zayn Malik. Ta trenutno uživa z dekletom Gigi Hadid in v uspešni samostojni karieri. Po odhodu iz skupine pa fantom ni namenil veliko pozitivnih besed, zato bo morebitna združitev skoraj zanesljivo zgolj štiričlanska.

prejšnji članek
Slovenski košarkarji dobrodelni pred evropskim prvenstvom
Obsedena!
Slovenski košarkarji dobrodelni pred evropskim prvenstvom
naslednji članek
Priljubljena pevka z novo modno kolekcijo
Lepotičenje
Priljubljena pevka z novo modno kolekcijo
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija