900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Slovenska glasbenica v ZDA izdala debitantski album

25. 5. 2017; 05.30
Avtor: K.M.
Anja Kotar 1

Anja Kotar foto: Jani Ugrin

Anja je album Nomad premierno predstavila v živo v sklopu virtualne resničnosti v sodelovanju z AltSpace VR v Silicijevi dolini.

Zdi se malo verjetno, da bi 20-letna glasbenica, pevka in kantavtorica iz Slovenije postala ena izmed t.i. ‘trendsetter’ Silicijeve doline. Vendar ji uspeva, saj danes, na svoj 20. rojstni dan, 25. maja, Anja Kotar svetovni javnosti predstavlja svoj debitantski album NOMAD, skupaj z lastno spletno trgovino Too Cool. S tem inovativnim, podjetniškim pristopom združuje področji mode in glasbe.

Album predstavlja mešano zbirko skladb, ki jih vseskozi povezuje rdeča nit odraščanja v Ameriki. Navdih za zvoke elektronskih bobnov 80. let je Anja dobila od Phila Collinsa, vokalno jo je povsem prevzel Prince, vse skupaj je začinila z moderinim popom po izgledu The Weeknd in liričnostjo Lane Del Rey. NOMAD predstavlja glasbo najstnice 21. stoletja oz. njen prehod v svet odraslih. Anja skozi ritme in harmonije raziskuje teme individualizma, moči in samozavesti.

Anja Kotar foto: Jani Ugrin

Igralka, podjetnica, študentka in izurjena glasbenica Anja Kotar se je v ZDA preselila skupaj z družino leta 2012. Svojo pot v tujini je hitro našla v gledališču in jazzu. Kmalu zatem je uspešno izpeljala $ 20.000 vredni Kickstarter projekt in stopila še korak bližje uresničitvi svojih sanj. Posnela je prvenec NOMAD, ki je predstavljal glas vseh mladih Američanov, ki se počutijo izgubljeno, un-cool in se spopadajo s pritiski odraščanja.

Anja predstavlja teme in pomen tega projekta z naslednjimi besedami: ''NOMAD pripoveduje zgodbo odraščanja v Ameriki in konstantne obsesije nad tem, da moramo biti cool. Sploh za mlade odrasle včasih izgleda, kot da je to cilj, h kateremu vsi stremijo, nihče pa ne ve natančno, kaj bi to sploh bilo. In prav to nas nato pripelje do pop kulture in njenega nenehnega proizvajanja idealov, ki (pre)pogosto postavljajo nerealistične, včasih celo nevarne meje, sploh za mlade.Album nas skozi čustva popelje na pot, kjer je vselej prisoten občutek, da pripadamo povsod in hkrati nikamor.''

NOMAD je zbirka originalnih pesmi, ki jih je Anja napisala sama.

prejšnji članek
Novo domovanje Selene Gomez
Obsedena!
Novo domovanje Selene Gomez
naslednji članek
Justin Bieber pozabil besedilo pesmi, slišalo se je zgolj bla
Obsedena!
Justin Bieber pozabil besedilo pesmi, slišalo se je zgolj bla
Preberite tudi