Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Slovenska pevka predstavlja pesem z globokim pomenom

19. 4. 2017; 12.50
Avtor: K.M.
Sheby_by Matic Kremzar (4) – mala

foto: Matic Kremžar

'Se prepoznaš?' – izpoved samostojne, svobodne in svojeglave ženske

Sheby, mlada r'n'b pevka, predstavlja novo skladbo 'Se prepoznaš?'. Osebnoizpovedna skladba pripoveduje o samostojni, svojeglavi, svobodni ženski; o ženski, ki ve kaj hoče in to pove na glas.

»Ta skladba je moj glas; z njo želim povedati, da vem kaj delam in da o tem odločam sama. Besedilo sicer pripoveduje zgodbo dekleta, ki išče svoj glas v razmerju, ki jo omejuje. Sama želi naprej in samozavestno sprejema odločitve. Sama,« o skladbi pravi Sheby.


Besedilo je sicer del zgodbe skladbe, a ima širši kontekst in sporočilo: danes je vsem nam, še posebej ženskam, družbena vloga vnaprej določena; od nas se vedno nekaj pričakuje, ocenjuje se, kako se obnašamo, izgledamo, kako govorimo, s čim se ukvarjamo … družba vse spremlja kritično. In Sheby je tega dovolj – ve kaj hoče in se ne boji tega povedati (in pokazati) na glas.

Glasbeno in produkcijsko plat skladbe 'Se prepoznaš?' je mojstrsko zložil Cazzafura, krivec mnogih hitov skupine Muff, Zlatka in drugih, besedilo pa je nastalo pod peresom Maje Šebenik, ki ustvarja pod umetniškim imenom Sheby.

foto: Matic Kremžar

Sheby je svojo vizijo sodobne, samostojne ženske upodobila tudi v videospotu, ki ga je posnela skupaj z ekipo Primate. Kadre videospota so posneli v dveh dneh v Kranju, poleg Sheby pa v spotu nastopajo še Laura Butkovič, Eva Butkovič, Valentina Golič in Neja Stoilkovsky. Za oblačila je poskrbela kar Sheby – kolekcija, ki jo vidimo v videospotu 'Se prepoznaš?' je njena zaključna naloga na fakulteti NTF. Tako skladba kot video sta manifestacija ženske energije. Vizualizacija skladbe bazira na podobah močnih žensk, jih povzdiguje in jim daje moč, nadvlado.

prejšnji članek
Doma imam zelo zoprne starše
Moj life
Doma imam zelo zoprne starše
naslednji članek
Zaradi tega je tvoje življenje lahko krajše
Moj life
Zaradi tega je tvoje življenje lahko krajše
Preberite tudi