favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

2Cellos navdušila polne stožice

8. 4. 2017; 07.00
Avtor: K.M.
2Cellos_Stožice_7.4._SimoneDiLuca-10

Vzdrušje ob pesmi U2, With or without you. foto: Simone Di Luca

Včeraj je v ljubljanski dvorani Stožice potekal prvi koncert zasedbe 2Cellos. Danes bosta dvorano napolnila še enkrat.

Dolgo pričakovan koncert slovensko-hrvaškega dvojca 2Cellos je včeraj prvič do zadnjih kotičkov napolnil ljubljansko dvorano Stožice. Luka Šulić in Stjepan Hauser sta skupaj s slovenskim bobnarjem Dušanom Kranjcem in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija predstavila svojo novo ploščo Score in nekatere svoje največje hite. Zbrano množico pa sta najbolj navdušila z godalno različico Golice. Spopadla pa sta se tudi z godalnima različicama slovenske in hrvaške državne himne. 

Zbrana množica je ob največjih hitih tudi zapela. foto: Simone Di Luca

Prva polovica je bila namenjena aktualnemu albumu, na katerem sta Luka in Stjepan v svoji različici posnela ene izmed največjih filmskih hitov. Med njimi je recimo naslovna pesem filma Boter, Freedom iz filma Pogumno srce, Now we are free iz filma Gladiator, prvi del koncerta pa sta zaključila z naslovno pesmijo priljubljene serije Igre prestolov. 

V drugem, bolj divjem delu, ki je na noge spravil celotno dvorano, sta 2Cellos na odru predstavila hitre kot so Thunderstruck, Smooth criminal in Wake me up. Ob zaključni pesmi U2 With or without you pa se je prižgalo tisoče lučk obiskovalcev v dvorani in v Stožicah pričaralo prav posebno vzdušje. 

foto: Simone Di Luca

Največjo navdušenje v dvorani pa sta glasbenika zagotovo ustvarila z godalno različico legendarne slovenske skladbe, Golica, in Lukovim spontanim preigravanjem slovenskih narodnih pesmi. Na odru pa sta pripravila tudi ''mali škandal'', saj sta se s svojimi inštrumenti spopadla v igranju slovenske (ob njej je pela polna dvorana) in hrvaške himne. Seveda pa sta vse skupaj razložila z besedami, da sta tam zato, da z glasbo združujeta. 

Zbrano množico sta s potezo loka popeljeta od solza do evforije. foto: Simone Di Luca

Če vam vstopnic za ljubljanska koncerta ni uspelo dobiti, imate zadnjo letošnjo možnost, da si 2Cellos ogledate v živo samo še 2. julija v Areni Pula.

prejšnji članek
Pri vadbi upoštevaj nasvete vrhunske športnice
Obsedena!
Pri vadbi upoštevaj nasvete vrhunske športnice
naslednji članek
One Direction: So sploh čestitali Harryju Stylesu?
Obsedena!
One Direction: So sploh čestitali Harryju Stylesu?
Preberite tudi