mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Žan Serčič predstavlja nov singl 'Letim'

7. 4. 2017; 10.30
Avtor: K.M.
Letim4

foto: Promo

Vidnejši predstavnik mlajše generacij glasbenikov, ki uspešno soustvarja slovensko pop glasbeno sceno se po enoletnem premoru vrača z novim singlom 'Letim'.

Z novimi ritmi Žan napoveduje tudi izid debitantskega studijskega albuma s popolnoma novimi skladbami, ki bo izšel že v letošnjem letu. Žan je tudi tokrat sam napisal besedilo in ustvaril glasbo, pri produkciji pa mu je pomagal Peter Ošlaj, ki bo produciral prihajajoči album. V naslednjih tednih bo izžel tudi uradni videospot.

Novo skladbo v živahnih pop ritmih je Žan napovedal z njenim akustičnim posnetkom na Facebooku in prejel zelo dobre kritike. Ob premieri singla je povedal, da se prav vsak lahko poistoveti z zgodbo, večji pomen je dal naslovu pesmi 'Letim': ''Letenje z neko osebo si predstavljam, kot stanje kjer se ne zavedaš v celoti realnega sveta okoli sebe, ker si v skupni liniji z njo, nad vsem ostalim.''

Glasbenik, ki se lahko pohvali s številnimi uspešnicami ('To poletje', 'Zate', 'Silvestrski poljub'), ter nastopu na MMS ('Ljubezen na prvi pogled', 2013) in EMI ('Summer Story', 2016), je že ob izidu zadnjega singla 'Čakam' napovedal preobrat v ustvarjanju. Kakšne glasbene zgodbe je Žan pripravil za svoj prvi album, bomo kmalu slišali, a že 'Letim' napoveduje odlične pop ritme zapakirane v zmagovalno kombinacijo, ki se bodo zagotovo uveljavile kot nove slovenske uspešnice. Da je temu tako pripomore tudi podpora najboljših. Pri ustvarjanju novih pesmi je Žan črpal znanje in kritike enega najbolj uspešnih glasbenikov in predvsem avtorjem, Janom Plestenjakom, ter z najboljšim slovenskim basistom Anžetom Langusom, ki je posnel base za dve novi Žanovi skladbi.

O izjemni izkušnji ustvarjanja novih skladb za debitantski album ob podpori Jana Plestenjaka je Žan povedal: ''Prvič sem imel čast igrati pred 4.000 glavo množico kot predskupina na Plestenjakovem koncertu v Kranju, ki sta mu sledila še koncerta s simfonničnim orkestrom v Slovenj gradcu in v Novem mestu. Jana kot avtorja in izvajalca izredno spoštujem in še danes se mi zdi, da sanjam ... da je glasbenik njegovega formata pripravljen prisluhniti moji glasbi. Kot mlad glasbenik si štejem v veliko čast, da sem od Jana Plestenjaka lahko prejel zdrave kritike in smernice, da je si je vzel čas za poslušanje mojih pesmi, ter mi je pomagal dokončati besedila oziroma jih preoblikovati kjer je bilo to potrebno. Nikdar prej nisem na glasbo gledal tako, kot mi jo je predstavil Jan Plestenjak. Po telefonskih pogovorih sva se dobila še v studiu, da sva šla skozi vse faze ustvarjanja glasbe. Neverjetna in nepozabna izkušnja.''

foto: Promo

prejšnji članek
Se odpravljaš na koncert 2Cellos?
Obsedena!
Se odpravljaš na koncert 2Cellos?
naslednji članek
Očaraj z lepim nasmehom
Moj life
Očaraj z lepim nasmehom
Preberite tudi