Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Veš, kdo je Lana Del Rey?

17. 4. 2017; 10.00
Avtor: Š. K.
Copy-of-110722_LanaDelRey_03-159-ret
Predstavljamo ti Lano Del Rey. Kdo Lana sploh je?

KDO JE LANA?
Elizabeth Woolridge Grant prihaja iz razmeroma premožne newyorške družine, ki je svoji hčerki lahko uresničevala sanje in ji omogočila sanjati - odlične šole, potovanja, prijateljstva in učenje. Trdo učenje, saj Elizabeth - bodimo pošteni - ni lastnica glasu, ki bi te razorožil in za katerega bi dal roko v ogenj, da je nekaj najboljšega. Nekaj zanimivega, nekaj drugačnega, posebnega …

NJENI ZAČETKI
Ampak preden je Elizabeth Grant postala Lana Del Rey, je posnela in izdala nekaj skladb (Kill Kill, Yayo in Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)) kot Lizzy Grant, zanimivo pa je, da je poznejša dolgometražna plošča nosila naslov Lana Del Rey. Zanimivo, čeprav ne najbolj pomembno je tudi to, da so bile njene ustnice tedaj manjše, da je bila svetlolasa in da bi, ko bi jo slišali, lahko kaj hitro pomislili na kakšno melanholično skladbo švedskih The Cardigans. Plošča je šla mimo občinstva, pa čeprav je imela potencial - tako avtorski kot glasbeni -, in Lizzy se je odločila za spremembo. Veliko njenih prijateljev prihaja s Kube, in ker je sama ogromno časa preživela v Miamiju, se je odločila, da bo Lana Del Rey njeno novo umetniško ime.

KAJ LANA PRAVI O SEBI?
Označila se je za samorastniško gangstersko različico Nancy Sinatra, med svojimi vzorniki pa začela opozarjati na pop princesko Britney Spears, glasnika generacije X Kurta Cobaina in Elvisa Presleyja. 

prejšnji članek
Harry Styles: To je njegova že druga samostojna pesem
Obsedena!
Harry Styles: To je njegova že druga samostojna pesem
naslednji članek
Kolebnica: za vadbo, užitek in zdravje - 1.del
Moj life
Kolebnica: za vadbo, užitek in zdravje - 1.del
Preberite tudi