Ed Sheeran podira vse rekorde

Izid novega albuma Eda Sheerana, ki nosi naslov Divide, so vnovič zaznamovali presežniki in nepredstavljiv uspeh.

.

.

Tokrat je premagal svoje lastne rekorde, ki jih je postavil ob lansiranju prvih dveh singlov, ki sta napovedovala album. Skladbi Shape of You in Castle on the Hill sta se v zgodovino zapisali tudi zaradi neznačilnega hkratnega lansiranja obeh singlov, ki pa sta kljub temu vsak zase premagala vse tekmece.

Spotify, pri nas žal še ni dostopen, je samo 3. marca, ko je album izšel, zabeležil 68.7 milijonov streamov albuma, kar je za skoraj 30 milijonov preseglo stari rekord, ki ga je postavil izid zadnjega albuma izvajalca The Weeknd. Na za naše tržišče bolj splošno uporabljenem YT je skaldba Shape of You že presegla 300 milijonov ogledov. Število predvajanj njegovih skladb v enem dnevu na streaming platformah pa preseneča prav vse, saj Edov uspeh presega rezultate drugih najbolj uspešnih izvajalcev za več kot dvakrat.

Uspeh izvajalca jasno kaže na to, da je njegova glasba ta hip najbolj seksi in najbolj trendi, hkrati pa tudi, da so platforme za digitalni nakup albumov in skladb najbolj vroča mesta za glasbeni shopping.