mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

To poletje pri nas eden najboljših filmskih festivalov na svetu!

5. 7. 2017; 10.57
Avtor: K.M.
foto SHOTS 2016

foto: Promocijski material

Med 3. in 5. avgustom se bo v Slovenj Gradcu že drugič odvil filmski festival SHOTS, eden najboljših filmskih festivalov na svetu.

Si že slišala za SHOTS? Gre za mednarodni filmski festival kratkih neodvisnih filmov, ki se letos od 3. do 5. 8. 2017 že drugič odvija v Slovenj Gradcu. SHOTS po uspešnosti trenutno zaseda zavidljivo mesto med filmskimi festivali v Sloveniji in tudi v svetu. Glede na lanskoletni uspeh se je v mednarodni konkurenci 14.000 filmskih festivalov uvrstili kar na lestvico 100 najboljših filmskih festivalov po svetu in med top 20 v Evropi!

Lani je festival s svojo prvo edicijo gostil mednarodne kratke filme in kar 17 njihovih ustvarjalcev, ki so v okviru festivala spoznavali znamenitosti Koroške in okušali tradicionalno kulinariko. Festival je bil s strani domačega občinstva izjemno dobro sprejet o čemer priča kar pol tisoč obiskovalcev v treh večerih.

foto: Promocijski material

Letošnji festival pa se bo resnično zgodil v presežkih. Ne le, da se je glede na lanskoletni uspeh število prijavljenih filmov vsaj petkrat povečalo, temveč se je desetčlanska ekipa SHOTS zaradi potrebe po večjih kapacitetah odločila tudi za zamenjavo prizorišča. Dvorec Rotenturn bo tako v treh večerih gostil nekaj več kot 20 najboljših filmov (po izboru selektorja festivala) iz zbirke prijavljenih 1600+, ki so prišli kar iz 120 različnih držav in tako Slovenj Gradec definitivno postavili na filmski zemljevid sveta. Na finalnem večeru bo tako tričlanska mednarodna žirija podelila osem festivalskih nagrad: za najboljši film, glavno moško in žensko vlogo, dokumentarni film, študentski film, fotografijo, zgodbo ter nagrado publike.

foto: Promocijski material

Poleg filmskih užitkov in večernega festivalskega dogajanja bodo potekali tudi obfestivalski dogodki na temo filma; avtorji, katerim SHOTS v času festivala uredi brezplačno bivanje v Slovenj Gradcu, bodo deležni posebnega programa, ki vključuje obisk raznih turističnih kmetij in znamenitosti Koroške.

Letos je festival poseben prav tako zaradi tega, ker se prvič povezuje tudi z oglaševalskim svetom. SHOTS je namreč v sodelovanju z oglaševalsko agencijo Luna\TBWA razpisal natečaj za oblikovanje plakata za SHOTS 2018, ki bo zmagovalcu prinesel večno slavo, saj bo njegov plakat del uradne podobe festivala SHOTS 2018. Prav tako pa bo oblikovalec najboljšega plakata prejel odlično priložnost za opravljanje 2-mesečne prakse ter spoznavanje kreativnega dela na agenciji Luna\TBWA. Kreativci lahko svoje prijave oddajo do 16. 7., zmagovalec pa bo razglašen 5. 8.

Več o festivalu in kreativnem natečaju si preberi na: shots.si.

prejšnji članek
Kendall in Cara sta zopet blesteli
Obsedena!
Kendall in Cara sta zopet blesteli
naslednji članek
Pevka Klara Jazbec je priznala, kakšen je recept za uspeh
Obsedena!
Pevka Klara Jazbec je priznala, kakšen je recept za uspeh
Preberite tudi