Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Slovenca navdušila Hrvaško in se uvrstila v finale

22. 11. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
Flipping Art - Polfinale 1_preview

foto: Foto: Nova TV

Slovenska akrobata 'sezula' Hrvaško in se uvrstila v finale šova.

Vse pogosteje prepoznavnost v tujini slovenski talenti iščejo na različnih šovih, ki jim lahko prinesejo mednarodno prepoznavnost. Za podoben korak sta se odločila tudi slovenska akrobata Flipping Art, Tim in Luka, ki sta več kot navdušila na Hrvaškem in si z neverjetnim nastopom zagotovila veliki finale. 

foto: Foto: Nova TV

"Wow, vidva sta popolna norca, nista normalna. Najbolj me je strah, da ljudje za vaji danes ne bodo glasovali, ker sta Slovenca. Ne pustite, da se zgodi, da ne boste glasovali za njiju. Nista kriva, da sta Slovenca," je po nastopu povedala žirantka, pevka Maja Šuput. Flipping Art sestavljata mlada slovenska akrobata Tim Nuč, 22, iz Planine pri Sevnici, in Luka Avguštin, 21, iz Smokuča pri Žirovnici. Oba sta študenta Fakultete za šport v Ljubljani in gimnastična trenerja. Pod svoje okrilje ju je pred časom vzela slovenska akrobatska skupina Dunking Devils, ki jima bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagala pri prodoru na tuje trge. Marsikdo ne ve, da sta Tim in Luka pravzaprav samouka, ki sta se nad t.i. freerunningom navdušila v srednji šoli. Ker sta oba iz manjših krajev, kjer v bližini nimata telovadnic in primernih pogojev za treninge, sta svoje prve treninge gimnastike izvajala kar doma na travi, z vzmetnicami namesto blazin. 

"Uvrstitve v finale nisva pričakovala, saj sva se zavedala, da sva Slovenca na tuji oddaji talentov. Vendar pa so naju Hrvati popolnoma presenetili z glasovanjem in dokazali, da lahko drug drugega tudi podpiramo, čeprav smo si sicer pogosto v laseh. Najin glavni cilj je, da izvedeva vrhunsko točko in pokaževa, česa sva sposobna. Zmaga na Supertalentu bi nama pomenila največjo potrditev za najino dolgoletno delo in trud," je po uvrstitvi v finale povedal Luka. Tim pa je k temu dodal: "Največje presenečenje pred polfinalom sva doživela, ko so nama prejšnji teden sporočili, da so najin nastop prestavili že na to nedeljo, čeprav bi ga naj imela šele 26. novembra. Tako sva morala v dveh dneh izpiliti vse finese in sva trenirala še bolj trdo. V tokratno točko sva vključila še malenkost težje elemente, kar se je na koncu poznalo pri odzivu žirije in ljudi, ki so glasovali za naju."

Fanta se bosta v velikem finalu predstavila 17. decembra. 

prejšnji članek
Kako dobra igralka je Maddie Ziegler?
Obsedena!
Kako dobra igralka je Maddie Ziegler?
naslednji članek
Brooklyn Beckham in Chloe Grace Moretz sta popolnoma zaljubljena
Obsedena!
Brooklyn Beckham in Chloe Grace Moretz sta popolnoma zaljubljena
Preberite tudi