Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Filmu Košarkar naj bo prva zlata rola

2. 10. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
kosarkar naj bo
Otroško-mladinski film režiserja Borisa Petkoviča Košarkar naj bo si je prislužil prvo zlato rolo, nagrado, ki jo Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta slovenskim filmov, ki presežejo mejo 25.000 gledalcev.

"Zlata rola je priznanje celotni filmski ekipi, vsem ustvarjalcem in igralcem, da smo dobro delali, se pravi, da gledalci hodijo v kino, da jih zanima ta zgodba in seveda je ta nagrada vedno lepa popotnica za naprej," je za STA ob prejemu zlate role povedal režiser filma Petkovič in dodal, da celotna ekipa upa, da bo film še naprej dobro obiskan in da se ta zgodba še nekaj časa ne bo zaključila. Druge zlate role, ki si jo seveda želijo, še ne želijo napovedovati, vendar glede na odziv v prvih treh tednih menijo, da so na dobri poti.

Film je nastal po istoimenski knjižni uspešnici Primoža Suhadolčana. Govori o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti, ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj/menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant.

Primož Suhodolčan,avtor knjige Košarkar naj bo v družbijunakov istoimenskega filma. foto: Marko Vavpotič/M24.si

Pred podelitvijo nagrade je bila v Koloseju šolska projekcija, ki se bo po vsej Sloveniji nadaljevala še ves teden. Na podelitev so poleg režiserja, producentov iz Gustav filma in koproducentov z RTV Slovenija prišli tudi igralci Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak), Lado Bizovičar (Tini Trska) ter Ana Maria Mitić (mama).

Košarkar naj bo je bil premierno predvajan na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer je požel veliko pohval. Na slovenskih tleh je premiero doživel v Cankarjevem domu. Predstavljen je bil tudi na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je prejel nagrado občinstva, v teh dneh pa se je predstavil nemški mladini na 22. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel v Chemnitzu.

prejšnji članek
Čustven nastop Miley Cyrus
Obsedena!
Čustven nastop Miley Cyrus
naslednji članek
Želiš prikriti ljubezenski ugriz?
Lepotičenje
Želiš prikriti ljubezenski ugriz?
Preberite tudi