Zvezda filma košarkar naj bo spregovorila o svoji izkušnji

Gaja Filač je v filmu upodobila Metko.

Foto: mare vavpotič

Kako je bilo po nekaj bolj resnih vlogah (BBC-jeva miniserija Love, Lies and Records, Rdeča raketa, Dva ena) spet snemati s svojimi vrstniki v mladinskem filmu?
Super! Rada delam s svojimi vrstniki, ker na snemanje s seboj prinesejo mladostniško radoživost. Tako je delo vedno zabavno, spremljata ga smeh in pozitivna energija.

Kako ste se ujeli z drugimi igralci, se poznate že od prej?
Igralcev prej nisem poznala, sem se pa z vsemi zelo dobro ujela. Z nekaterimi še danes ohranjam stike.

gaja filač.jpgV filmu učitelja Tundra in Salta spodbujata Ranto in mu pomagata, da postane košarkar. Ste imeli tudi vi koga, ki vam je stal ob strani in vas spodbujal na vaši igralski poti?
Ja, na srečo. Nekateri družinski člani in najbližji prijatelji mi izkazujejo veliko podporo pri tem, kar delam, za kar sem jim zelo hvaležna.

Se spomnite kakšne anekdote ali zabavne prigode s snemanja filma?
Že na prvi snemalni dan je eden izmed igralcev na set zamudil kar tri ure. Ne bi rekla, da je bilo to ravno zabavno, je bila pa definitivno prigoda, ki je režiserju že prvi dan povzročila precej sivih las. (smeh)

Spremljamo vas tudi v novi sezoni serije Ena žlahtna štorija. Ste se že »spoznali« s svojim likom in kaj nam lahko poveste o tej vlogi?
Vloga Žive v Eni žlahtni štoriji je verjetno moja najljubša vloga do zdaj. Že na avdiciji sem jo popolnoma vzela za svojo. Nikoli noče nobenemu škodovati, še vedno verjame, da so vsi ljudje dobri, kar pa jo na žalost velikokrat tepe po glavi. Vzljubila sem jo zaradi njene mladostniške naivnosti, brezbrižnosti in neizkušenosti. Izredno lušten lik je. Enostavno ga moraš imeti rad!