V slovenske kinematografe je prišel nov mladinski film

Košarkar naj bo je zavzel dvorane po celi Slovenij.

"Košarkar naj bo je zgodba o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti (tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval), ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj/menedžer Smodlak," so zapisali o novem slovenskem mladinskem filmu.

_DSC1438.JPG

Suhodolčanovo razigranost in humor so odlično upodobili mladi igralci Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak) in Gaja Filač (Metka), v odraslih vlogah pa jih imenitno spremljajo Marko Miladinović (Salta), Gojmir Lešnjak Gojc (Tundra), Lado Bizovičar (Tini Trska) ter zaskrbljena starša Ana Maria Mitić in Matjaž Javšnik.

_DSC1617.JPG

"Proces ustvarjanja filma dojemam kot veliko knjigo, ki jo pišemo skupaj s člani ekipe. Začetki so nerodni, razumevanje lika včasih težavno, ampak s časom ti vse priraste k srcu – vloga, soigralci, ekipa, vstajanje ob zgodnjih jutranjih urah, dolgi snemalni dnevi, čas preživet v maski... S Klemnom in Matijo smo v času snemanja vzpostavili »bratsko navezo« in se super zaštekali. Zvečer sem šla spat z nasmehom na obrazu in ko je zjutraj zazvonila budilka, sem z veseljem skočila iz postelje že ob 5ih zjutraj. Prosti dnevi so bili naenkrat prazni in dolgočasni. In želela sem si, da se snemanje ne bi nikoli končalo," je o filmu povedala gaja Filač, ki je odigrala glavno vlogo Metke.