Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Začelo se je snemanje nove slovenske mladinske romantične komedije

25. 8. 2017; 12.40
Avtor: K.M.
GAJIN SVET_Tara Milharčič1 in Anže Gorenc
Družinski film Gajin svet na velika platna prihaja v mesecu februarju.

Ekipa filmskih ustvarjalcev, ki se podpisuje tudi pod dramo Prebujanja – na slovenskih filmskih platnih jo bomo gledali od konca oktobra naprej – je spet zavihala rokave. Z režiserjem Petrom Bratušo na čelu so se lotili mladinske romantične komedije z elementi kriminalke Gajin svet. Prva klapa je sredi avgusta padla na osnovni šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani.

Tako otrokom in najstnikom kot njihovim staršem bo zgodbo kot glavni lik filma pripovedovala enajstletna Gaja (Tara Milharčič), ki je kot Pika Nogavička sodobnega časa. Pogumna, neposredna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se preprek ne ustraši kar tako.

GAJIN SVET_Tara Milharčič_Peter Bratuša4 foto: Luka Karlin

Ker se njena mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji, Gaja skupaj z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in štirinajstletno sestro Teo (Neža Smolinsky) živi v sveže razdrti družini, ki se poskuša spet postaviti na noge. Rada ima svojo učiteljico saksofona Emo (Ajda Smrekar), rada se druži s svojim najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi ob strani stala na vsakem koraku. Skupaj držita tudi, ko je na vrsti napet kriminalni zaplet in je treba pomagati Tei in njeni prijateljici Daši (Gitica Jakopin), ki zaradi svojih naivnih najstniških glav zabredeta v svet spletnih nevarnosti.

prejšnji članek
Športna Bella popolnoma navdušila
Obsedena!
Športna Bella popolnoma navdušila
naslednji članek
Je ljubezen res le kemija?
Moj life
Je ljubezen res le kemija?
Preberite tudi