Začelo se je snemanje nove slovenske mladinske romantične komedije

Družinski film Gajin svet na velika platna prihaja v mesecu februarju.

Ekipa filmskih ustvarjalcev, ki se podpisuje tudi pod dramo Prebujanja – na slovenskih filmskih platnih jo bomo gledali od konca oktobra naprej – je spet zavihala rokave. Z režiserjem Petrom Bratušo na čelu so se lotili mladinske romantične komedije z elementi kriminalke Gajin svet. Prva klapa je sredi avgusta padla na osnovni šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani.

GAJIN SVET_Tara Milharčič_Sebastian Cavazza1.jpg

Tako otrokom in najstnikom kot njihovim staršem bo zgodbo kot glavni lik filma pripovedovala enajstletna Gaja (Tara Milharčič), ki je kot Pika Nogavička sodobnega časa. Pogumna, neposredna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se preprek ne ustraši kar tako.

GAJIN SVET_Tara Milharčič_Peter Bratuša4
GAJIN SVET_Tara Milharčič_Peter Bratuša4
Luka Karlin

GAJIN SVET_Anže Gorenc1.jpg

Ker se njena mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji, Gaja skupaj z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in štirinajstletno sestro Teo (Neža Smolinsky) živi v sveže razdrti družini, ki se poskuša spet postaviti na noge. Rada ima svojo učiteljico saksofona Emo (Ajda Smrekar), rada se druži s svojim najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi ob strani stala na vsakem koraku. Skupaj držita tudi, ko je na vrsti napet kriminalni zaplet in je treba pomagati Tei in njeni prijateljici Daši (Gitica Jakopin), ki zaradi svojih naivnih najstniških glav zabredeta v svet spletnih nevarnosti.